EGR w Renault Scenic


PRZEMO
Administratorzy

wit57 ma rację ja mam dwa z 2007 roku i biały raczej ma - a czarny nie ma Biggrin

Scenic III 2,0 dCi 160KM 380 Nm
Grand Scenic III 1,6 dCi 130KM 320 Nm  

Jeśli ktoś cię atakuje - milcz nic go tak nie wkurzy jak twój spokój i milczenie.
Odpowiedz
Simon
Zarejestrowani

Nie mam FAPa. I zaślepka, którą zamierzam kupić ma 12mm grubości. Klapki zaworu nawet nie będę dotykał. Założę, skasuję błąd i dam znać czy komunikat wyświetli się ponownie.
Póki co - czekam na nową zaślepkę.

SC II phII 1.9dci 165KM/360Nm
[Obrazek: 104887.png]
Odpowiedz
wacio1967
Zarejestrowani

(03-03-2014, 21:19)wit57 napisał(a): Niektórzy błędnie oceniają że 130KM konny silnik z 2007 r musi mieć FAP ja kupiłem w polskim salonie i nie mam FAP,nie wiem jak gdzie indziej ale ja w Gdyni gdy pojadę do ASO dostaję wszystkie dane o samochodzie takie jak nr silnika itp.

Ja nie oceniam, tylko pytam. Biggrin Też nie mam FAP.Clap

[Obrazek: 1999809326_3.gif]
Odpowiedz
beherit19
Zarejestrowani

Witam. Nie wiem czy w dobrym dziale piszę więc proszę o wyrozumiałość dla nowicjusza. Stałem się nabywcą Scenica RX 4 i mam mały problem. Otóż jak ruszam i wrzucam drugi bieg to po przekroczeniu 2 tyś obrotów zapalają mi się kontrolki od elektryki i grzania świec oraz auto momentalnie traci moc i muszę zmienić bieg z powrotem na jedynkę i go rozpędzić. Jednakże jeśli go zgaszę i odpalę ponownie to problem znika. Dodam tylko że nie dzieje się tak za każdym razem. N stacji diagnostycznej po podpięciu pod kompa pokazało błąd EGR. Jakieś pomysły, rady jak sobie z tym poradzić???

Odpowiedz
Espera
Do jakiego komputera Cię podłączali?
Dedykowanym i jedynym prawdę mówiącym komputerem jest CLIP. Tylko on prawdę powie. Inne mogą oszukiwać i nie dadzą rozwiązania.

Odpowiedz
Oktawiusz
Junior Administratorzy

W większości przypadków błąd EGR mówi faktycznie o uszkodzeniu EGRa. Na początek warto go wyjąć i wyczyścić dokładnie. Jeżeli nie pomoże, prawdopodobnie czeka wymiana.

Galeria z moim Renault Scenic II PH I 1,9dci 120KM 2004rSmoke
CLIP :: Karty SC II/SCIII/MII/MIII/LII/LIII/EIV :: Ustawienia :: TPMS
Odpowiedz
sheryf1979
Zarejestrowani

Co do EGR to chyba wystarczyc odpiac go i powinno byc ok?!?!

Odpowiedz
pio555
Moderatorzy

(25-09-2015, 14:27)sheryf1979 napisał(a): Co do EGR to chyba wystarczyc odpiac go i powinno byc ok?!?!
nie tak prosto od razu wywali Ci błąd

Inspekcje przedzakupowe samochodów
Radom i okolice E-mail
https://www.facebook.com/radomskiespotyrenault/


Odpowiedz
sheryf1979
Zarejestrowani

Piotrek a u siebie wczesniej odpinałes ,bo mam zamiar sprawdzic niby w tym silniku da rade???

Odpowiedz
roman123
Zarejestrowani

(25-09-2015, 14:34)pio555 napisał(a):
(25-09-2015, 14:27)sheryf1979 napisał(a): Co do EGR to chyba wystarczyc odpiac go i powinno byc ok?!?!
nie tak prosto od razu wywali Ci błąd

Ja mam odpięty i nie ma błędu. Wyczyściłem dziada, zamknął się i nie podłączyłem wtyczki. Mam spokój od roku. W nowszych już pokazuje błąd po odłączeniu.

Odpowiedz




Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości