pompa paliwa


Monteros1026
Zarejestrowani

Witam. Scenic II 06r 1.9 DVI 130 km. Odpalił, ujechał za winkiel i stracił gaz pod nogą wyskoczył błąd wtrysku i nie zapali. Była jedna czwarta baku. Wlałem do 3/4 kręcę i nic. Jak pompuję gruszką to odpala, jak przestane to gaśnie. Jakaś pompka wstępna ma być pod prawym nadkolem ale tam widzę tylko czarny filtr. Najważniejsze że odpala co nie? ?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2017, 21:03 przez pio555.)

Odpowiedz
ko-ma
Zarejestrowani

Chyba dobrze, że pompka pompuje. Thumbup
A tak na serio - zaczynał bym od sprawdzenia stanu filtra paliwa oraz przewodów filtr-pompa (pod kątem zapowietrzania).
Druga myśl - to czujnik ciśnienia paliwa w listwie (jak czytane jest zbyt niskie, blokowany jest wtrysk paliwa) - no, ale to trzeba by już podpiąć interfejs i odczytać parametry.

Scenic II Ph II 1,5 dci 105 KM.
W normalnych warunkach drogowych dało się osiągnąć 3,90 l/100 przy średniej prędkości 72 km/h. Średnio 5,40/100 w mieście i 4,60 na szosie.
Potrzebne "podpięcie" - mam MPM-COM + MaxiEcu - zapraszam.
Scenic II Ph II, GrandScenic II Ph I, Polonez Caro+, Gaz 69M, Syrena R-20
Odpowiedz
A2-eR11
Zarejestrowani

raczej na 100% to moze byc zapowietrzanie sie.... przy zbyt niskim cisnieniu na listwie nie pomogloby chyba samo pompowanie gruszka... Czujnik tez raczej by nie zaczynal dzialac poprawnie bo gruszka sie podpompowalo.. Podstawa to najpierw sprawdzic czy sie nie zapowietrza na tych przewodach.

Odpowiedz
Monteros1026
Zarejestrowani

Filtry wymienione 1000km temu wszystkie. Pompka miałem na myśli gruszka

Odpowiedz
A2-eR11
Zarejestrowani

na łączeniach tych przewodów moze zaciagac powietrze gdzies... Podpompujesz gruszka to tyle ile paliwa naleci to pojedzie... i dalej stop bo powietrze bedzie zaciagac

Odpowiedz
pio555
Moderatorzy

(17-07-2017, 21:25)Monteros1026 napisał(a): Filtry wymienione 1000km temu wszystkie
może któraś złączka pękła przy wymianie i stad nieszczelność

Odpowiedz
Mati
Moderatorzy

jeśli byłaby nieszczelność to nie było by....
(17-07-2017, 15:35)Monteros1026 napisał(a): Odpalił, ujechał za winkiel i stracił gaz pod nogą
jak już zapalił i pompa zassała, nieszczelność byłaby za prosta.Chyba e jakieś wężyki się odpięły przy filtrze, pompie itd

Odpowiedz




Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości