Przypisanie VIN dla czesci

Mirek73
Zarejestrowani

op Witam
Regenerowali mi hamulec postojowy w GS II z 2008 1,5 dci 
Podłączyłem  Clip i dalej wali błąd jako nie wykryte , nie przypisane -  choć  hamulec chodzi dobrze nie ma z nim mechanicznego problemu ( na kokpicie nie ma choinki )
Dodam ze mam wgrany dodatkowo program skandynawski aby sam się nie zaciągał 
Zauważyłem CLIP  iż nie jest przypisany nr VIN
Stad moje pytanie czy może błąd jest :
- Brak VIN i nie widzi hamulca 
- opcja użytkownika ( tryb skandynawski )
Czy mogę sam przypisać VIN gdzie i jak 

Wielkie dzięki za odpowiedz 

Życzę Szczęśliwego Nowego Roku

Odpowiedz
PRZEMO
Administratorzy

A spróbuj odpiąć akumulator na dłuższy czas co najmniej 1/2 godziny

Jeśli ktoś cię atakuje - milcz nic go tak nie wkurzy jak twój spokój i milczenie.

Cheers Zapraszamy na VIII Ogólnopolski Zlot Scenic-Forum.pl - 20-22.05.2022 - PLANOWANY
Odpowiedz
Mirek73
Zarejestrowani

op Clipem błąd skasuje ale po zaciągnięciu ręcznie znowu wyskakuje ale tylko widzę go w CLIP na desce nie ma komunikatu

Odpowiedz
PRZEMO
Administratorzy

Spróbuj tak jak mówię

mobilnie

Jeśli ktoś cię atakuje - milcz nic go tak nie wkurzy jak twój spokój i milczenie.

Cheers Zapraszamy na VIII Ogólnopolski Zlot Scenic-Forum.pl - 20-22.05.2022 - PLANOWANY
Odpowiedz
Mirek73
Zarejestrowani

op oki

Odpowiedz
diablo79
Zarejestrowani

Może to być błąd konfiguracji
VIN możesz przypisać samemu
Poszukaj na pewno się da

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Espace 2.0 dCi 147 kw
Diagnostyka CLIP + programowanie kart 506-526-200
Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

Daj screena z tego co jest w clipie. Znalazł moduł hamulca jako taki ?

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
Odpowiedz
Mirek73
Zarejestrowani

op Sorry jestem poza domem i mniemam dostępu do sondy jak będę to zaraz dam znać i wyśle printscreen

Odpowiedz
Mirek73
Zarejestrowani

op Przepraszam Oktawiusz ze to tak długo trwało ale już są print screen

Załączone pliki

Miniatury

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Mirek73 za ten post post:
  • kazik52
Oktawiusz
Zarejestrowani

zaraz zaraz
świeci Ci błąd na żółto czyli jest mało ważny. To nie jest stała usterka. Złapał pewnie przy podłączaniu modułu. Jak go skasujesz to wraca po jakimś czasie ?

VIN można przypisać ale nie jest to jakieś obligo. Jeżeli działa poprawnie czyli puszcza przy ruszaniu do przodu i do tyłu to nie widzę problemu żadnego.
VIN możesz przypisać w trybie naprawy. To ta na górze pierwsza ikona od prawej z kluczem.

Nie rozumiem tylko w jakim celu masz włączony tryb skandynawski czy jak to w CLIPie jest "kraj o zimnym klimacie" czy jakoś tak. Rzadko używane linki uszkodzą Ci się zdecydowanie szybciej, a szkoda by było skoro robiłeś regenerację.

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości