op
Renatka nie chciała odpalać w zimie, efektem spaliłam rozrusznik..rozrusznik nowy a uparta dalej nie chce palić jak zimno... mąż sprawdził, że na pewno świece do wymiany..powiedział, że dobrze by było wymienić filtr paliwa..tylko jakie mam kupić??? On też nie wie... a i jak zdjąć te pudło na silniku żeby się do świec dostać?? tzn. to chyba filtr powietrza tam jest.. sorki rasowa blondi ze mnie wyłazi.. proszę o pomoc
świece i filtr paliwa pomocy
|
Srednio ogarniety mechanik powinien Ci wymienic filtr i swiece mysle ze za 50zl
Diagnostyka aut osobowych--> DELPHI, DTT4ALL,VCDS
op
Ciemno więc focie mogę rano cyknąć, a świece i filterek mężuś wymieni.. podobno świece dobrze się wykręca na rozgrzanym silniku...nie ma takiego dużego ryzyka, że się ukręci..rano zrobię focie i wrzucę
chce mieć pewność jaki posiadasz silnik, czy dane w profilu są poprawnie wpisane?
Było: Scenic I ph II 2001r. 1.9 dci 102KM
/// Scenic II ph I 2004r. 1.9 dci 120KM /// Scenic II ph II 2008r. 1.9 dci 130KM /// Jest: --> Scenic III ph II 2013r. 1.5 dci 110KM <--
Nie koniecznie muszą być to świeczki, przy strzelonym sterowniku świec są takie same objawy, ale lepiej zacząć od tych tańszych rzeczy
Albo grubo, albo wcale (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2017, 22:53 przez Mati.)
Nawet nie zwrocilem uwagi o jaki silnik chodzi bo nikt o zarowych nie wspominał;D fakt w profilu jest diesel. Zwracam honor
![]() Choc cena nie powinna byc duzo wyzsza.
Diagnostyka aut osobowych--> DELPHI, DTT4ALL,VCDS
op
[attachment=10679 napisał(a):Mati pid='323723' dateline='1487451385'][attachment=10680][attachment=10679][attachment=10679][attachment=10680]daj zdjęcie swojego silnika,Nie wiele widać ale zrobiłam jak się dało.. Tak oczywiście to dieselek.. Renault megane scenic RT 1,9 D z vin: ...JAOJP5.... |
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)