czujniki ciśnienia - oznaczenie
|
op
Witam. Jak miałem lagune II z czujnikami to na każdym zaworze był inny kolor i na drzwiach było oznaczenie w które miejsce założyć koło. Obecnie w Scenic II miałem zimówki i na desce pokazuje że z czujnikami wszystko OK. Patrzyłem na wentyle ale nie widzę żadnych oznaczeń. 2 tygodnie temu zmieniłem na letnie (założyłem jak mi się podobało) i na desce nie ma żadnego błędu czyli tak jak bym założył OK. Było bicie to wczoraj zamieniłem koła na inne miejsca a na desce nadal OK. O co chodzi? Nie ma znaczenia gdzie się założy?
Z tego co się orientuje nie ma znaczenia kolejność. Przyuczają się same.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2017, 10:52 przez PunkRock86.) Żłopię browar, jaram szlugi,nie ma na mnie żadnej siły. Byłem punkiem, jestem punkiem, będę punkiem do mogiły.
W SII czujniki są przypisane do danego miejsca i tak powinno się je zakładać.
Pokazuje OK lecz jak odpukać chwycisz kapcia w PP może pokazać ci PT - to przykład. Sugeruje odnowa zakodować czujniki za pomocą CLIP plus wzbudzacz czujników
Jeśli ktoś cię atakuje - milcz nic go tak nie wkurzy jak twój spokój i milczenie.
Renault Grand Scenic III 2014, Renault Kangoo Bebop 2009
Tak w SII czujnik przypisany jest do miejsca i będzie widoczny bo jest. W SIII już to zmienili
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Jeśli ktoś cię atakuje - milcz nic go tak nie wkurzy jak twój spokój i milczenie.
Renault Grand Scenic III 2014, Renault Kangoo Bebop 2009 (15-04-2017, 10:26)bartek329 napisał(a): 2 tygodnie temu zmieniłem na letnie (założyłem jak mi się podobało) i na desce nie ma żadnego błędu czyli tak jak bym założył OK.błędu nie będzie ale będzie Ci pokazywał przebite nie to koło co trzeba (15-04-2017, 12:21)PRZEMO napisał(a): W SIII już to zmienilinie do końca (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2017, 12:41 przez Oktawiusz.)
RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
(15-04-2017, 11:03)bartek329 napisał(a): jeżeli są przypisane do danego miejsca to jak są zaznaczone? Jeżeli założyłem nie tak jak powinno być na zegarach koła powinny zniknąć i powinien się zaświecić błąd. Chyba że w Scenic jest inaczej?niby dlaczego błąd ? Koła są cały czas w zasięgu auta natomiast auto nie zgadnie które gdzie założyłeś (15-04-2017, 12:41)PRZEMO napisał(a): Czemu nie do końca?W SC III PH I, PH 2 i PH 3 bywa różnie. SC III PH I nie dopisuje sobie sam niczego. NIe można generalizować że w SC III to zmienili (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2017, 12:42 przez Oktawiusz.)
RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)
Żłopię browar, jaram szlugi,nie ma na mnie żadnej siły.