Awaria tylnej szyby.

tomaszyx
Zarejestrowani

op Witam. Potrzebuje pomocy. Ostatnio wchodze rano do auta a tam otwarta tylnia szyba. Wieczorem zamykalem auto z domykaniem szyb a mam również moduł od zavadza ze skladaniem lusterek. Szyba nie reaguje na żaden przycisk. Pojechałem do pracy z zamiarem pogrzebania po skonczeniu roboty. Wychodze z pracy a szyba zamknieta ? Wiec olalem temat ale skojarzylem ze pewnie cos z domykaniem. I dzis przez przypadek wcisnalem dwa razy zamknięcie i szyba znow sie otworzyla. Macie jakis pomysl? Przyciski od tej szyby caly czas nie reaguja, reszta w porządku. Odpialem modul lusterek i dalej nic.

Odpowiedz
komarek34
Zarejestrowani

U mnie sama opadła i zmarła. Winny był moduł sterowania, na mechaniźmie zamykania szyby

Odpowiedz
tomaszyx
Zarejestrowani

op Tak więc poczytalem troche i wiekszosc wskazuje wlasnie na ten moduł. Zostal wymontowany jutro pomysle czy dac do naprawy czy kupic uzywke. A orietuje sie ktos jak podniesc szybe? Odkrecilem srubke na dole gdzie mocowana jest szyba ale i tak nie moglem podniesc..

Odpowiedz
jasiuzkl
Zarejestrowani

Dopisze się tutaj mam problem szyby z tyłu otworzyła się sama i nie moge jej zamknac w żaden mi znany sposób czy jest sposób zamknięcia jej jakoś

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Roming
Zarejestrowani

Musisz zdjąć tapicerkę drzwi odpiąć szybę z mocowania siłownika, podnieść do góry i podstawić kołek który zablokuje szybę. A potem szukać przyczyny awarii.

Odpowiedz
jasiuzkl
Zarejestrowani

Czy cały bok drzwi musze demontowac czy wystarczy ta część z tapicerka

Odpowiedz
Roming
Zarejestrowani

Pewnie nudisz cały boczek, bo jak masz szybę na dole to ciężko będzie wyczepić ją z mocowania mechanizmu.

Odpowiedz
jasiuzkl
Zarejestrowani

Juz mam zrobione wymieniłem u mechanika cały silniczek tylko ze działa na odwrót ale ważne ze szyba domknienta a koszt cały 130 zeta

Odpowiedz
jasiuzkl
Zarejestrowani

co trzeba by było zeby działał mechanizm normalnie to znaczy nie zamykał szyby otwierajac i odwrotnie ? bo fakt szyba mi działa ale chcac domykac z karty to mi ja otwiera Sad

Odpowiedz
A2-eR11
Zarejestrowani

Ktos na forum opisywal ze zamieniał jakies kable w module silnika podnoszenia szyby, gdzies by trzeba bylo przeszukac forum
Takie rozwiazanie pomoglo.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości