Czyjnik Temperatury Zewnętrznej

KamilCK
Zarejestrowani

op Witam czy jest jakaś możliwość kalibracji czujnika temperatury zewnętrznej w Scenic II 2007r bo niesty zaniża mi o 2stopnie ??

Diagnostyka Clip - uczę się Biggrin
Odpowiedz
A2-eR11
Zarejestrowani

Rzadko komu idealnie pokazuje ten czujnik. Nie ma jego kalibracji z tego co sie orientuje. Ciekawe jest to ze w 90% jest to wlasnie zanizanie o te tylko 2 stopnie.
Jesli to jest tylko o 2 to nie ma sensu ruszac tego. Byc moze jest to celowo robione przez fabryke, zeby wczesniej ostrzegac o mozliwosci przymarzania drogi w zimie..

Odpowiedz
KamilCK
Zarejestrowani

op Być może właśnie tak jest to nic nie ruszam tego niech siebie tak będzie

Diagnostyka Clip - uczę się Biggrin
Odpowiedz
A2-eR11
Zarejestrowani

jesli roznica bylaby wieksza lub przestalby dzialac calkiem to wtedy trzeba to zrobic i wymienic. Tyle ze nowy moze tak samo pokazywac od razu mniej o 2 stopnie.
Klimatyzacja automatyczna tez z tego czujnika korzysta i odpowiednio reaguje ustawieniami w trybie auto oczywiscie.

Odpowiedz
easydoor
Zarejestrowani

u mnie także pokazuje mniej - przyzwyczaiłem się - ale tak kminię, że ten materiał którym oblany jest czujnik to nie jest zwykły plastik - może gdyby go delikatnie zeszlifowac ...? ktoś coś takiego cudował?

Odpowiedz
jarojas
Zarejestrowani

Thumbup
Odpuść, mi również zaniża o dwa stopnie. tzw 2 w pamięci i jest oki. Taki urok osobisty szczeniaka. Biggrin Whistling

Odpowiedz
sztygar
Zarejestrowani

U mnie zaniza o 4 stopnie. Klima automat w jakim celu korzysta z tego czujnika?

Odpowiedz
Gizmo
Zarejestrowani

Potwierdzam zakres 0d 1 d0 3 stopni zaniża w zależności od temp zewnętrznej.. ( zima-lato ).

Kiedyś stałem w korku obok mnie sceniol.. polift tak się złożyło, że widziałem jego tablicę i ile wskazywał termometr... tyle samo co w moim..czyli to standard...

Odpowiedz
A2-eR11
Zarejestrowani

(25-06-2017, 15:18)sztygar napisał(a): Klima automat w jakim celu korzysta z tego czujnika?

klima robi pomiar temperatury zewnetrzenj, wewnetrznej i nasłonecznienia, na tej podstawie steruje siłą nadmuchu, wydajnoscią chłodzenia, obiegiem wewnetrznym i zewnetrznym i miejscami nadmuchu (gora, dol, srodek..). Wszystko po to aby uzyskac jak najszybciej i utrzymac zadana przez kierowce temperature.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości