op
Temperatury na dworze jak w piekarniku a klimatyzacja grymasi
załącza się ,kiedy ma na to ochotę. Raz załączy się od razu, innym razem po kilku kilometrach a czasami wcale.
Układ szczelny i nabity. Clip nic nie pokazuje.
Zauważyłem, że od jakiegoś czasu wskazania czujnika w clipie mają sporą amplitudę. Ciśnienie waha się od 1,1 do 4,6 bar przy wyłączonej klimie. Ostatnio clip pokazał 4,6 a na wpiętym manometrze ok 7,5 bar (klima włączona, sprężarka niewystartowana )
Czy to oznacza koniec presostatu? Klima manualna.
Nie wiem czy ma to jakiś związek, ale kilka dni przed wystąpieniem objawów, zaraz po włączeniu klimy z nawiewów było czuć taki jak by "kwaśny zapach", który bardzo szybko ustępował. Filtr wymieniony, suchy, klima jakiś czas temu dezynfekowana.
załącza się ,kiedy ma na to ochotę. Raz załączy się od razu, innym razem po kilku kilometrach a czasami wcale.Układ szczelny i nabity. Clip nic nie pokazuje.
Zauważyłem, że od jakiegoś czasu wskazania czujnika w clipie mają sporą amplitudę. Ciśnienie waha się od 1,1 do 4,6 bar przy wyłączonej klimie. Ostatnio clip pokazał 4,6 a na wpiętym manometrze ok 7,5 bar (klima włączona, sprężarka niewystartowana )
Czy to oznacza koniec presostatu? Klima manualna.
Nie wiem czy ma to jakiś związek, ale kilka dni przed wystąpieniem objawów, zaraz po włączeniu klimy z nawiewów było czuć taki jak by "kwaśny zapach", który bardzo szybko ustępował. Filtr wymieniony, suchy, klima jakiś czas temu dezynfekowana.

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)