SCENIC III Dziwne odtwarzanie muzyki poprzez USB

St0ok
Zarejestrowani

op To już mój drugi scenic. Wcześniej był GS iii przed lift, a teraz po dluzszej przerwie Gs iii polift i właśnie wróciła zagwostka, która występuje również w tym nowym aucie .

Puszczajac muzykę przez USB (nie testowalem z CD) po wyłączeniu i włączeniu auta zaczyna odtwarzać piosenki od poczatku. Przykładowo majac wygrana składanke w jednym ciagu np 60min, jesli po 50min sluchania wyłącze i wlacze samochód, albo odswieze radio bo będzie chciało pójść w tryb uśpienia to zaczyna grać od 1szej minuty a na wyświetlaczu pokazuje ze kontynuuje od 50min. Dotyczy to też tych krótkich piosenek, ale na dłuższych setach łatwiej to zaobserwować bo co ponowne odpalenie to zaczyna od tej samej nuty.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem w swoim scenicu ?? Przyznam szczerze ze w jakimkolwiek innym aucie czegos takiego nie zauwazylem.

Odpowiedz
superlolek
Zarejestrowani

Pierwsze pytanie to czy masz najnowszy soft w radiu. Która jego wersja jest ostatnia - nie mam pojęcia. Myślę, że warto się odezwać albo do ASO albo do kogoś kto ogarnia takie tematy z odpowiednim sprzetem. Jak aktualizacja nie pomoże to spróbuj z innym pendrivem.

Dla pewności, poprzez składankę 60minut masz na myśli kilka utworów a nie jeden 60 minutowy?

Odpowiedz
Faustus
Zarejestrowani

A propos softu do radia w Sc III ph II - czy ktoś jest w stanie go uaktualnić? Czy istnieje coś nowszego po 2013 r.?
Poza tym pytanie w kwestii odtwarzania muzyki z USB: po przełączeniu z radia na media od razu mam dostęp tylko po łączu bluetooth (sparowany telefon) a USB jest niedostępne, mimo nośnika w gnieździe. Dopiero przełączenie na radio i znów na media oraz kilkukrotne wyjęcie i włożenie nośnika powoduje, że zaczyna odtwarzać z USB. Ma ktoś coś takiego? Może to wina tego, że pendrive jest w standardzie 3.0 a nie w starszym 2.0?

Był: Peugeot 306 SL 1.4 75 KM 1995 r., 2xThalia Expression 1.4 75 KM ph I 2001 r. i ph II 2003 r., Scenic I ph II Expression 1.9 dCi 102 KM 200 Nm 2003 r., Scenic II ph II Latitude 1.5 dCi 106 KM 240 Nm 2009 r.
Jest: Scenic III ph II Bose Energy Edition 1.6 dCi 130 KM 320 Nm 2013 r. Biggrin, Kadjar Intens EDC FL 1.33 140 KM 2019 r.

Odpowiedz
Faustus
Zarejestrowani

W "Instrukcje/Manuale" umieściłem linki do aktualizacji R-Plug&Radio+.

Był: Peugeot 306 SL 1.4 75 KM 1995 r., 2xThalia Expression 1.4 75 KM ph I 2001 r. i ph II 2003 r., Scenic I ph II Expression 1.9 dCi 102 KM 200 Nm 2003 r., Scenic II ph II Latitude 1.5 dCi 106 KM 240 Nm 2009 r.
Jest: Scenic III ph II Bose Energy Edition 1.6 dCi 130 KM 320 Nm 2013 r. Biggrin, Kadjar Intens EDC FL 1.33 140 KM 2019 r.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości