xenony problem

piotr63
Zarejestrowani

op witam jestem tu nowy,w moim grand scenicu 2005 r przy włączeniu świateł mijania prawa strona tylko błyśnie i gaśnie, lewa normalnie .Moje pytanie powód takiego zachowania, bo ja zielony w tym temacie. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Odpowiedz
polaq
Zarejestrowani

Prawdopodobnie skończył się palnik.
Chyba że ktoś wsadził tanie chińskie podróby to komplet palnik + przetwornica Sad

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2017, 14:52 przez polaq.)

Odpowiedz
piotr63
Zarejestrowani

op Dzięki. Pytanie jaki ten palnik kupić ,i czy dam radę sam wymienić , jak się do tego zabrać.

Odpowiedz
KulusioWy
Zarejestrowani

Palnik to D2S.
Kolor światła to już według uznanie. Ja preferuję raczej jak najbliżej białego i wybieram między 5000K-6000K.

Niestety czeka cię demontaż zderzaka i reflektorów Ale jest to "banalnie"Biggrin proste i w 30-40min jest się w stanie uwinąć.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2017, 15:50 przez KulusioWy.)

Odpowiedz
TomaszB
Moderatorzy

Zdejmij zderzak, wyjmij reflektory i zamień palniki miejscami będziesz pewien czy to palnik czy przetwornica.

Bycie starszym ma swoje wady i zalety - nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka..
Odpowiedz
piotr63
Zarejestrowani

op Dziękuję wszystkim za trafne podpowiedzi . Demontaż zderzaka  20 minut , wymontowałem żarnik i przełożyłem do drugiej okazało się że też nie pali to chyba pewność że padł.Jutro do sklepu po nowy, jak zamontuje dam znać. Piwko dla wszystkich podpowiadających . Pozdrawiam.

Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

kup ozywiście 2 szt i wymien oba, bo znając zycie ten stary pewnie zaraz też sie przepali.

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
kszyba
Zarejestrowani

Kup 2x palnik 4300, białe światło sięgające 2 x dalej niz niebieskie 6000.

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi kszyba za ten post post:
  • jarcun

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości