Urwana linka klamki zewnetrznej

leniuchy
Zarejestrowani

op Witam! Szukałem na forum ale nie znalazłem, lub słabo szukałem. Problem polega na tym że w dniu dzisiejszym po południu chciałem otworzyc tylne prawe drzwi z zewnątrz a tu nic, klamka działa normalnie ale nie otwiera zamka! Rozebrałem tapicerkę drzwi i chciałem wyciągnąć klamkę i wtedy zobaczyłem urwaną linkę! Zrobiłem zdjęcie i zaznaczyłem  ramką na pomarańczowo     !I mam teraz pytanko czy ktoś tak miał i czy wymieniał całość czy tylko samą linkę? Mam jeszcze jedno pytanko na 2 pozostalych zdjęciach jest taki motylek,     ,     który był drzwiach na dole i nie mogłem odkręcić z niego śruby trzymajacej boczek! W końcu się udało, i mam pytanie czy nie jest to tylko połowa tego motylka?

Odpowiedz
leniuchy
Zarejestrowani

op Doszedłem do wniosku że i tak czeka mnie wyciągnięcie zamka,więc zamówię używkę i wymienię tylko linkę na nową i przy okazji przesmaruję mechanizm a zamek zostanie na zapas.jak dobrze obejrzałem to bez rozbierania prowadnicy szyby się nie obejdzie! Mam pytanko czy można podesłać manuala jak wyciągnąć zamek z tylnych drzwi Biggrin

Odpowiedz
lalunia37
Zarejestrowani

Witam , chciałbym się podpiąć do tematu, gdyż podczas mrozów bywa, że zamek przestaje działać, tzn trzaskam drzwiami a zamek nie łapie... Gdy w końcu uda mi się zamknąć to już klamką zewnętrzną nie otworzę, natomiast wewnętrzna tak. Proszę o pomoc gdzie szukać problemu i gdzie nasmarować zamek czy może wymienić? pozdrawiam

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości