Wibracje, mrowienie na sprzęgle, hamulcu

Wozny84
Zarejestrowani

op Witam, z tego co czytałem w internetach jest to dość powszechne zjawisko. U mnie też występuje. Nie zawsze, ale dość często czuję że pedały sprzęgła i hamulca wibrują. Są to wibracje o dość dużej częstotliwości. Podobno jest to przypadłość dość dużej liczby Sceniców i z tego co czytałem bardzo duża część tych przypadków pozostaje niewyjaśniona. Poprostu trzeba się przyzwyczaić... jak to u Was wygląda? Macie taki problem? Może ktoś znalazł skuteczny sposób na pozbycie się tego.

Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

Ja tam zadnych wibracji nie man...
A u ciebie to wystepuje podczas jazzy, czy na postoju.... Ew pray Janich predkosciach obrotach silnika?

Wysłane z mojego HT17Pro przy użyciu Tapatalka

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
Wozny84
Zarejestrowani

op Przeważnie na postoju, jak stoję w korku i położę noge na sprzęgle lub hamulcu to czuje jakby nadepną na wibrujacy telefon. I podczas ruszania i jazdy też jest to odczuwalne... nieraz przechodzi odrazu, a nieraz przez całą drogę się utrzymuje. Oczywiście w większości przypadków nie występuje, ale pojawia się tak mniej więcej raz, dwa razy na tydzień w czasie jazdy.

Odpowiedz
Mitass999
Zarejestrowani

ja też nie mam takich wibracji w żonowozie 1,5 dci też ich nie ma może któraś poduszka padła lub dwumasa

Odpowiedz
michaldck
Zarejestrowani

Na wibrujący pedał gazu i sprzęgła, w moim przypadku pomogła wymiana poduszek pod silnikiem. Za jednym zamachem wymieniałem wszystkie 3 - wibrowanie zniknęło.

----
napisane telefonem

Lubię mojego Scenica Biggrin
Wydrze wydrzę wydrze wydrze wydrze wydrzę.
Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

są dwie opcje ,albo kończy się żywot dwumasy(mniej prawdopodobne,ale....), albo tak jak koledzy piszą wyżej poduszki silnika zwłaszcza ta górna hydrokinetyczna....
Albo i reszta poduszek Zużyta poduszka daje nie tylko objawy drżenia pedałów, ale i drżenie na całj karoserii.Ja po wymianie u siebie poduszek miałęm wrażenie że jadę zupełnie innym autem ....Cisza spokój nic nie drży nic nie telepie itp....dolna poduszka skrzyni(Ósemka) też może dawać takie objawy jak jest mocno wybita....

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi scrabi za ten post post:
  • michaldck
Wozny84
Zarejestrowani

op Mam nadzieję że to nie dwumasa... choć poduszki wszystkie wymienione

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości