Nawiew

Tomasz Pudełko
Zarejestrowani

op Witam wiem temat wałkowany wielokrotnie ale nie moge do końca wyszukac odpowiedzi 

Na początek dodam ze miałem juz podobną awarie i była to wina rezystora gdyż nawiew działał tylko na 4biegu.
Jestem świeżo po wymianie filtra kabinowego i rezystora dmuchawy na oryginalnegy valeo za 300zł i wszystko grało ok miesiąc.

Wczoraj siadam do auta i cisza .... nawiew nie reaguje regulacji 0 nie działa wogóle!!

Prosze o pomoc bo jazda rano bez nawiewu .... delikatnie mówiąc ryzykowne ! pozdrawiam

Odpowiedz
Kapitan Powolny
Zarejestrowani

Masz klime czy nie?

Coś jest nie tak. Jeżdżę Scenicem od ponad roku i nic nie odpadło, nic się nie zepsuło. Kim Ci Francuzi myślą, że są? Niemcami?
Odpowiedz
kiwikrakow
Zarejestrowani

w moim jak padł rezystor to nie było wcale nawiewu.

W życiu tak jest, jak się komuś nie podoba zawsze może zmienić swoje kółko zainteresowań, albo sie dostosować. 
Odpowiedz
Highwayman1990
Zarejestrowani

(28-02-2018, 15:35)Tomasz Pudełko napisał(a): Witam wiem temat wałkowany wielokrotnie ale nie moge do końca wyszukac odpowiedzi 

Na początek dodam ze miałem juz podobną awarie i była to wina rezystora gdyż nawiew działał tylko na 4biegu.
Jestem świeżo po wymianie filtra kabinowego i rezystora dmuchawy na oryginalnegy valeo za 300zł i wszystko grało ok miesiąc.

Wczoraj siadam do auta i cisza .... nawiew nie reaguje regulacji 0 nie działa wogóle!!

Prosze o pomoc bo jazda rano bez nawiewu .... delikatnie mówiąc ryzykowne ! pozdrawiam

Miałem podobny problem, rozebrałem jeszcze raz wszystko poodłączałem, poprawiłem kostki, przewody i ruszyło, więc doszedłem do wniosku, że przy naprawie, musiałem poluzować jakieś połączenie, bo wszystko ruszyło i działa do dziś.

Odpowiedz
Tomasz Pudełko
Zarejestrowani

op odrazu przeprosze bo wątek nie w tym miejscu co trzeba ale cóż.....

Miałem podobny problem, rozebrałem jeszcze raz wszystko poodłączałem, poprawiłem kostki, przewody i ruszyło, więc doszedłem do wniosku, że przy naprawie, musiałem poluzować jakieś połączenie, bo wszystko ruszyło i działa do dziś.

Witaj kolego. ale tez nic tobie niereagowało? i gdzie poprawiłes te złącza ? przy rezystorze tak? nic nie poprawiałeś przy silniku wiatraka dobrze kumam ? :Biggrin

I tu moje pytanie czy mógł silnik wiatraka zakończyc swoją żywotność>?

(28-02-2018, 15:47)Kapitan Powolny napisał(a): Masz klime czy nie?

klima tez nie działa totalnie nic

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2018, 18:39 przez Tomasz Pudełko.)

Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

O jakim samochodzie w ogóle rozmawiamy? bo z opisu nic nie wynika tzn. jakie masz auto ,jaki motor?

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi scrabi za ten post post:
  • Tomasz Pudełko
Tomasz Pudełko
Zarejestrowani

op
(28-02-2018, 18:50)scrabi83 napisał(a): O jakim samochodzie w ogóle  rozmawiamy? bo z opisu nic nie wynika tzn. jakie masz auto ,jaki motor?

Scenic 2 2005 1.9 120km wersja z klimatronic . Sorki scrabi83 ale tak to jest jak sie z dzieckiem na kolanach pisze :P Biggrin

(28-02-2018, 18:57)Tomasz Pudełko napisał(a):
(28-02-2018, 18:50)scrabi83 napisał(a): O jakim samochodzie w ogóle  rozmawiamy? bo z opisu nic nie wynika tzn. jakie masz auto ,jaki motor?

Scenic 2 2005 1.9 120km wersja z klimatronic . Sorki scrabi83 ale tak to jest jak sie z dzieckiem na kolanach pisze :P Biggrin

Ok juz sie biore . O co chodzi z PH I a PH II ?
pio555 napisał 28-02-2018, 18:58:
Proszę o uzupełnienie profilu o dane auta

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2018, 19:03 przez Tomasz Pudełko.)

Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

wiem że pogoda nie nastraja na prawce pod chmurką , ale ja bym spróbował zrobić to co pisał Highwayman1990 a nóż widelec coś sie poluzowało,,,
skoro kupiłeś oryginał rezystor to mniejsza szansa że to on znów padł,

ale i tak bez rozbiórki nic nie zdziałasz a nik nic mągrego nie wywróży bo i skąd. najpier zerknij co jest , jaka sytuacjia czy moze kosta sie popaliła czy rezystor padł /...wtedy będziemy myśleć co dalej ....

Odpowiedz
Tomasz Pudełko
Zarejestrowani

op
(28-02-2018, 19:27)scrabi83 napisał(a): wiem że pogoda nie nastraja na prawce pod chmurką , ale ja bym spróbował zrobić to co pisał Highwayman1990 a nóż widelec coś sie poluzowało,,,
skoro kupiłeś oryginał rezystor to mniejsza szansa że to on znów padł,

ale i tak bez rozbiórki nic nie zdziałasz a nik nic mągrego nie  wywróży bo i skąd. najpier zerknij co jest , jaka sytuacjia czy moze kosta sie popaliła czy rezystor padł /...wtedy będziemy myśleć co dalej ....

to nic. czeka mnie jutro zimna robota :P dam znac co i jak pozdro

Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

ew jak masz możliwośc jedz gdzies na parking podziemny ...zawsze będzie cieplej.ehheh

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości