Pomóżcie ocenić GSII

paker228
Zarejestrowani

op Witajcie,
za sceniciem rozglądam się od ponad roku, przez jakiś czas odłożyłem poszukiwania, teraz szukam znów intensywniej. Nie spieszy mi się aż tak bardzo żeby kupić pierwsze lepsze auto.
Jetsem z lubelskiego i szukam z lubelskiego ofert żeby się za bardzo nie najeździć.
Znalazłem takiego o na otomoto
https://www.otomoto.pl/oferta/renault-gr...299c05a2f1

Czy ktoś tu się dopatrzy czegoś podejrzanego? zdjęć sporo, dokumentów z holandii sporo, przebieg niski (realny..?).
Przeglądam te zdjęcia od wczoraj, nie widzę dokłądnie na zdjęciach czy ma te ochronne nalepki przy tylnych nadkolach..

A w ogóle to orientujecie się czy teraz już żaden serwis reno nie oferuje usługi sprawdzenia historii auta po VINie? Czy to zależy na kogo się popadnie w serwisie?

Za wszelkie uwagi będę bardzo wdzięczny.

ps. szukam scenica, albo grand scenica, nie mówię że musi być 2.0 czy 2.0T, 1.6 jak na moją jazdę też by wystarczył tymbardziej że teraz popycham się laguną II z silnikiem 1.6 i dokładnie wiem co to znaczy dobrze wykalkukować sobie odległość do wyprzedzania :P 
Niestety na chwilę obecną budżet mam raczej ograniczony do 10-11 tys.. wiem że to mało żeby coś kupić super pewnego, ale bez przesady, SCII albo GSII z początkowych lat produkcji idzie upolować w miarę dobrym stanie.

czeslaw555
Zarejestrowani

tyle mają te auta w NL km Biggrin https://www.gaspedaal.nl/renault/grand-s...5&srt=pr-a

PozdrawiamBiggrin
Mitass999
Zarejestrowani

115 tys to on ma na jedno koło Biggrin

paker228
Zarejestrowani

op
(09-03-2018, 09:04)czeslaw555 napisał(a): tyle mają te auta w NL km Biggrin https://www.gaspedaal.nl/renault/grand-s...5&srt=pr-a

Wiem, przeglądałem nieraz oferrty z Holandii, ale sam widzisz trafiają się sztuki po 350 tys km i po 150 tys km...
jeśli przeglądałeś zdjęcia z podlinkowanego ogłoszenia to widziałeś że gość ma kupe papierów RDW i faktur z holandii gdzie przebieg jest napisany z 2015 i 2017 roku. 
Z tego co ja wyłapałem auto miało jakąś suterke silnika w październiku 2017 (przeciążenie 3 cylindra?) i to, że prawdopodobnie miało co najmniej 2 właścicieli w Holnadii patrząc po papierach..
ale czy wizualnie ktoś coś w nim dojrzał?
kierownica "taka sobie".. a okolice przycisku "start" wytarte. tyle dojrzałem..

właśnie dzwoniłęm do serwisu renault w moim mieśćie - sprawdzają historię pojazdu po VINie. za opłatą oczywiście.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2018, 09:18 przez paker228.)

pio555
Junior Administratorzy

(09-03-2018, 08:54)paker228 napisał(a): A w ogóle to orientujecie się czy teraz już żaden serwis reno nie oferuje usługi sprawdzenia historii auta po VINie
w teorii odpłatnie każdy
w praktyce moze juz nie byc info bo auto za stare

(09-03-2018, 08:54)paker228 napisał(a): Znalazłem takiego o na otomoto
dotarłem do info o tym aucie
zostało sprzedane w NL jako uszkodzone bez przeglądu
wystawione było za 895 Euro z przebiegiem 115.012

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2018, 09:27 przez pio555.)

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
[-] 2 użytkowników postawiło piwo użytkownikowi pio555 za ten post post:
  • funkoval, paker228
fannadil
Zarejestrowani

Podrobienie papierów, pieczątek to naprawdę nie jest duża sztuka więc też sugerowanie się dokumentami musi mieć jakieś granice, 115 tys w 14 letnim samochodzie czyli ktoś musiałby robić nim tylko 8 tys rocznie to jest naprawdę bardzo mało. Ja w 5 miesięcy robię około 10 a nie jeżdżę dużo.
Można kupić i taki jak jest w dobrym stanie mechanicznym akceptujesz to że licznik nie mówi do końca prawdy.

paker228
Zarejestrowani

op
(09-03-2018, 09:20)pio555 napisał(a):
(09-03-2018, 08:54)paker228 napisał(a): A w ogóle to orientujecie się czy teraz już żaden serwis reno nie oferuje usługi sprawdzenia historii auta po VINie
w teorii odpłatnie każdy
w praktyce moze juz nie byc info bo auto za stare

(09-03-2018, 08:54)paker228 napisał(a): Znalazłem takiego o na otomoto
dotarłem do info o tym aucie
zostało sprzedane w NL jako uszkodzone bez przeglądu
wystawione było za 895 Euro z przebiegiem 115.012

Dziekuje Ci Pio555. Ciekawe teraz co to znaczy ""uszkodzone. Silnikowo czy blacharsko..
Interesować się w ogóle dalej tym egzemplarze?

(09-03-2018, 09:29)fannadil napisał(a): Podrobienie papierów, pieczątek to naprawdę nie jest duża sztuka więc też sugerowanie się dokumentami musi mieć jakieś granice, 115 tys w 14 letnim samochodzie czyli ktoś musiałby robić nim tylko 8 tys rocznie to jest naprawdę bardzo mało. Ja w 5 miesięcy robię około 10 a nie jeżdżę dużo.
Można kupić i taki jak jest w dobrym stanie mechanicznym akceptujesz to że licznik nie mówi do końca prawdy.

Raczej trz3ba się liczyć z tym co napisał Pio555 jeśli trafia się auto z niskim przebiegiem to zazwyczaj ddatego że coś innego się z im działo co spowodowało chęć sprzedaży przez poprzedniego właściciela.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2018, 09:33 przez paker228.)

maciej1486
Zarejestrowani

A gdy bedzie przbieg originalny to auto raczej nie bedzie kosztowało mniej niz srednia rynkowa, a tym bardziej gdy przyjechal w całosci lub z drobnym uszkodzeniem.

Diagnostyka aut osobowych--> DELPHI, DTT4ALL,VCDS

pio555
Junior Administratorzy

(09-03-2018, 09:31)paker228 napisał(a): Dziekuje Ci Pio555. Ciekawe teraz co to znaczy ""uszkodzone. Silnikowo czy blacharsko..
to sie juz nie dowiemy-choc jak zdobedziesz VIN to może....ale szane małe
(09-03-2018, 09:31)paker228 napisał(a): Interesować się w ogóle dalej tym egzemplarze?
trzeba pojechac i zobaczyc live
ja podejrzewam ,ze auto było uszkodzone blacharsko bo przyjmuja przebieg w aucie nie ma co sie zepsuc

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
paker228
Zarejestrowani

op Auto z przedmiotowego ogłoszenia zzostało juz sprzedane. Nie była to oferta prywatna tylko człowieka który sprowadza hurtem i sprzedaje.
Z tego co mi powiedział- auto miało zagiety czy wmięty próg...... Ale wątpię żeby to było powodem sprzedaży auta w Holandii jako uszkodzonego i bez przeglądu- oczywiście Pan sprzedający wyraźnie nie chciał brnąć w temat A ja nie cisnąłem bo przecież auto już sprzedane.. No i w ogłoszeniu oczywiście nie było ani słowa o jakimkolwiek uszkodzeniu czy naprawie.
Ale Pan sprzedaje kolejne auta A kolejne już są w drodze..

Pio555 - VIN mam spisany z zdjęć papierów z aukcji. Jeśli chcesz mogę podać, tylko tak jak napisałem- ktoś już go kupił.
Albo -Pan po prostu chciał mnie w ten sposób zbyć bo zapytałem o coś o co nie powinienem i wiedział że mi to na pewno nie sprzeda :p

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2018, 10:26 przez paker228.)

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości