Piny wtyczki modułu szyb

rezacz1976
Zarejestrowani

op Witam szanowne grono. Potrzebuje Waszej pomocy. Ostatnio miałem nieciekawe zdarzenie które mogło skończyć się spaleniem samochodu. Otóż podczas jazdy doszło do jakiegoś zwarcia w module szyby przedniej prawej i moduł zaczął się palić . W porę zareagowałem wyrywajac schowek, i wpuszczając gaśnice między  boczek a drzwi. Udało się zgasić . Niestety a może stety silnik z modułem, wtyczka oraz kawałek wiązki uległo spaleniu. Zakupiłem juz części zamienne oraz nowa wtyczkę z 15 cm wiązki ale tu mam problem . Jak te kable podłączyć gdyż nie mają żadnych kolorów . Wiem tylko tyle że te dwa grube są w środku ale to też niewiele bo je też można podłączyć na odwrót.  Jeżeli ktoś z Was dysponuje schematem albo ma jakiś sposób na to to prosiłbym o przesłanie.  Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Seba

Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

Pin 1-sterowanie opuszczaniem
pin2 -sterowanie podnoszeniem
pin3 -masa
pin 4 + zasilanie
pin 6 - zabezpieczenie przed przycięciem palców
204 - moduł szyby pasażera
133 -włącznik szyby w drzwiach pasażera
260 -bezpieczniki w kabinie
1337 -bezpieczniki pod maską- UPC
645 -moduł UCH w kabinie 
R4 - złącze w drzwiach kierowcy

.pdf   0130_A3.PDF (Rozmiar: 28.73 KB / Pobrań: 226)

Odpowiedz
[-] 4 użytkowników postawiło piwo użytkownikowi andrzejwa za ten post post:
  • , #asiarek, Mieszko1974, rezacz1976
rezacz1976
Zarejestrowani

op Andrzeju dzięki Ci wielkie . Uratowales mi życie ;) .Mysle ze teraz opanuje temat. Pozdrawiam Seba

Edit 25.03.
I po sprawie. Autko naprawione. Rozpiska ok

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-03-2018, 08:59 przez rezacz1976.)

Odpowiedz
lukash81
Zarejestrowani

(17-03-2018, 10:46)rezacz1976 napisał(a): Andrzeju dzięki Ci wielkie . Uratowales mi życie ;) .Mysle ze teraz opanuje temat. Pozdrawiam Seba

Edit 25.03.
I po sprawie. Autko naprawione. Rozpiska ok

Cześć jestem nowy na forum i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujący mnie problem. W drzwiach przednich pasażera nie działa szyba, po rozebraniu boczka moim oczom ukazał się widok stopionej kostki modułu w miejscu łączenia wtyczki z przewodami z drzwi. I tu pojawia się mój problem ponieważ na aukcjach wszędzie są wtyczki na 6 pin z 6 przewodami a u mnie jest 5 przewodów, pin nr 5 chyba jest pusty. Czy to będzie pasowało? Nr modułu jaki wyjąłem to 440726. Samochód Scenic II 2006r. I kolejne pytanie dlaczego doszło do czegoś takiego?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2019, 12:12 przez lukash81.)

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości