Dziwne dźwięki dochodzące z przednich drzwi

Axles
Zarejestrowani

op Dzień dobry forumowicze w ten piękny sobotni dzień Biggrin
Czy ma ktoś z Was pomysł co to może być, chodzi mi o dziwny dźwięk dochodzący z przednich drzwi prawych i lewych podczas jazdy. Jest to takie irytujące, a przypomina jakby jakiś poruszający się metalowy element typu sprężynka, żonie zaś to się kojarzy z piaskiem Biggrin
Miał ktoś z Was podobny przypadek?

Odpowiedz
Lepus
Zarejestrowani

Jak nie rozbierzesz to się nie dowiesz. To może być wszystko, łącznie z zamarzniętą wodą.

Turbino ty moja, ty jesteś jak zdrowie, ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie kto cię stracił...
Odpowiedz
A2-eR11
Zarejestrowani

Tez odrazu o wodzie pomyslalem, ze na dole plywa z zawartoscia, piasek czy fragmenty lodu...

Odpowiedz
Axles
Zarejestrowani

op Rozebranie drzwi to chyba niezbyt łatwa sprawa dla laika? Da się coś sknocić? Jakąś instrukcję na forum znajdę?

Odpowiedz
skrodzka
Zarejestrowani

Na YouTube jest sporo instrukcji. Ale uważaj bo przód i tył przy rozbiórce nieco się różnią.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Axles
Zarejestrowani

op Ok dzięki już jakieś filmiki widzę. Czyli pisząc o rozbieraniu drzwi mieliście na myśli zdjęcie tapicerki czy jej większej części i wtedy mam już wgląd we wnętrze i ewentualnego winowajcę dźwięków?

Odpowiedz
Axles
Zarejestrowani

op Panowie tak się zastanawiam, bo do samych drzwi jeszcze nie zaglądałem w celu zlokalizowania przyczyny dźwięków, ale może zanim to zrobię to pomoglibyście mi zlokalizować gdzie są odpływy, tzn. jakieś dziury którymi odpływa deszcz gdy dostanie się pod uszczelkę szyby?

Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

Za nadkolem ,między kołem grodzia ..
taka plastikowa rurka zakończona gumowym końcem. ..od podążania do dołu nadkola....wygięte w chińskie S...

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
krzysztofk
Zarejestrowani

W drzwiach masz tu
[Obrazek: 2ab6aac4d7c26180med.jpg]

Scenic II ph II 2007 1,9dCi 131KM 
Diagnostyka komputerowa, mechanika, blacharstwo, lakiernictwo

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości