injection a controller - problem

Serubin
Zarejestrowani

op Witam serdecznie. Od momentu wyjścia akumulatora i ponownego podłączenia do samochodu wywala mi podczas jazdy jak Zagrzeaje się silnik injection a controller  i service automatycznie samochód traci moc i jedzie na trybie awaryjnym, lecz wyłączeniu silnika lub kiedy jest rozgrzany (jak włączam spowrotem to błąd znika i wogule nie wyświetla się. Lecz następnego dnia gdy pojezdze i się nagrzeje to z powrotem się włącza. Posiadam Grand scenic 2 2.0 benzyna + gaz. To samo dzieje się na gazie i benzynie. Zauważyłem jeszcze ze błąd jakby częściej się załączam jak jadę powyżej 60 km/h i samochód zaczyna się wtedy dlawic jak by.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2018, 12:32 przez Serubin.)

Odpowiedz
44ra88
Zarejestrowani

(13-05-2018, 09:55)Serubin napisał(a): Witam serdecznie. Od momentu wyjścia akumulatora i ponownego podłączenia do samochodu wywala mi podczas jazdy jak Zagrzeaje się silnik injection a controller  i service automatycznie samochód traci moc i jedzie na trybie awaryjnym, lecz wyłączeniu silnika lub kiedy jest rozgrzany (jak włączam spowrotem to błąd znika i wogule nie wyświetla się. Lecz następnego dnia gdy pojezdze i się nagrzeje to z powrotem się włącza. Posiadam Grand scenic 2 2.0 benzyna + gaz. To samo dzieje się na gazie i benzynie. Zauważyłem jeszcze ze błąd jakby częściej się załączam jak jadę powyżej 60 km/h i samochód zaczyna się wtedy dlawic jak by.

Nie jestem pewien, ale skoro zaczęło się to dziać po wymianie aku, to może problem z masą?
Podpinałeś aby odczytać szczegółowo co to za błąd?

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości