Clip - światła dzienne

GaijinPL
Zarejestrowani

op Hej, 
Istnieje możliwość zaprogramowania świateł dziennych tak aby się paliły tylko światła z przodu? Bez tyłu, podświetlenia deski itd? Ewentualnie przód i tył - bez podświetlenia deski sterowania szyb itd. Najlepiej aby ikona świateł się wtedy nie paliła - głupia sprawa ale ta ikona się nie ściemnia razem ze sciemnieniem deski i razi po oczach.
Da radę?

Odpowiedz
Patrys4891
Junior Administratorzy

Daję 95% że nie ma takiej opcji.

obliczone na lukakatorze

Thumbup
Odpowiedz
Grzegorz Łubieński
Zarejestrowani

przecież na światłach dziennych powinny palić się tylko z przodu, tak jest w każdym aucie. Masz dzienne fabrycznie w Sc II ???

Odpowiedz
GaijinPL
Zarejestrowani

op
(20-06-2018, 05:28)Grzegorz Łubieński napisał(a): przecież na światłach dziennych powinny palić się tylko z przodu, tak jest w każdym aucie. Masz dzienne fabrycznie w Sc II ???

Mam fabryczne dzienne, I tu się pali wszystko. Chyba że ktoś też ma 2 I ma to inaczej ustawione?

Odpowiedz
PRZEMO
Administratorzy

to trzeba w clip włączyć dzienne jest taka opcja jak dobrze pamiętam w tablicy rozdzielczej
Edit
Ale to chyba w SIII

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2018, 07:01 przez PRZEMO.)

Jeśli ktoś cię atakuje - milcz nic go tak nie wkurzy jak twój spokój i milczenie.
Cheers
Renault Grand Scenic III 2014, Renault Kangoo Bebop 2009
Odpowiedz
GaijinPL
Zarejestrowani

op Czyli można włączyć tak dzienne aby się automatycznie odpalaly po starcie silnika. Ale tylko przód lub przód tył, ale bez podświetlenia sterowania szyb, deski I bez ikonki świateł na liczniku? A jak ciemno to żeby się wszystko zapalalo po czyjniku zmierzchu?  Ktoś z Wawy od strony Marek to może ogarnąć?

Odpowiedz
Warmiak
Zarejestrowani

(20-06-2018, 06:00)GaijinPL napisał(a): Mam fabryczne dzienne, I tu się pali wszystko.
Może to nie dzienne, a tryb skandynawski, gdzie cały czas palą się mijania. Nie widziałem jeszcze fabrycznych dziennych w Sc II.

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Warmiak za ten post post:
  • TomaszB
TomaszB
Moderatorzy

Myślę, że nikt ich jeszcze nie widział.

Bycie starszym ma swoje wady i zalety - nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka..
Odpowiedz
Grzegorz Łubieński
Zarejestrowani

Własnie to samo chciałem napisać . To raczej nie są dzienne, ale tryb skandynawski, czyli uruchamianie świateł po odpaleniu silnika. Z tego co wiem w Scenikach dzienne były dopiero w III od 2009 roku i to bardzo sporadycznie (częściej w Megane III). Dopiero w 2011 weszły ledy i tez nie we wszystkich

Myślę, że koledze pomyliła się definicja dziennych

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2018, 07:07 przez Grzegorz Łubieński.)

Odpowiedz
Darek Nicia
Zarejestrowani

OK, a ten tryb skandynawski czy jak to zwał da się ograniczyć tylko do reflektorów? a reszta by się włączała po czujniku zmierzchu?

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości