Wskazówka temperatury silnika

konp
Zarejestrowani

op Hej, dziś zauważyłem że ta wskazówka temperatury pokazuje mi "drugi prostokąt" - to dobrze czy źle? Jak dla mnie to bez sensu zrobili jakieś ikonki tego, nie mogłlli by normalnych temperatur dać? Biggrin[Obrazek: 34431c87279ff76996813cf226a2af7c.jpg]

Wysłane z mojego Lenovo K33a48 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
TomaszB
Moderatorzy

(21-07-2018, 12:56)konp napisał(a): Jak dla mnie to bez sensu zrobili jakieś ikonki tego, nie mogłlli by normalnych temperatur dać? Biggrin

O gustach się nie dyskutuje, aczkolwiek już w ScII nie ma 'normalnych' temperatur.

Bycie starszym ma swoje wady i zalety - nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka..
Odpowiedz
konp
Zarejestrowani

op Ok, ale czy ta temperatura którą mam (załącznik w poprzednim poście) jest prawidłowa?

Odpowiedz
Patrys4891
Junior Administratorzy

Bez czytania instrukcji uznał bym to za normalną temperaturę pracy.

obliczone na lukakatorze

Thumbup
Odpowiedz
mojzesz92
Moderatorzy

Patryś ja też,niestety z doświadczenia wiem ze w vagach (patrz m.in. moją Ibize) na liczniku pokazuje 90st od 70st wg podpiętego kompa Biggrin ciekawe czy ktoś to w renault weryfikował

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
TomaszB
Moderatorzy

Jak nie zapomnę to się pobawię torque.

Bycie starszym ma swoje wady i zalety - nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka..
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi TomaszB za ten post post:
  • mojzesz92
czopochrup
Zarejestrowani

(21-07-2018, 17:45)mojzesz92 napisał(a): Patryś ja też,niestety z doświadczenia wiem ze w vagach (patrz m.in. moją Ibize) na liczniku pokazuje 90st od 70st wg podpiętego kompa Biggrin ciekawe czy ktoś to w renault weryfikował

co więcej przy 99*C tez pokazuje 90* na blacie ;) przekonałem się osobiście z podpiętym vagiem.

W 1.4 TCe środek skali pokazuje już od 80*C a prawidłowa temp pracy to 85*C więc te 5*C to już nie ważne jest wg projektantów...

Odpowiedz
konp
Zarejestrowani

op No dobrze ale czy w takim razie tyle prostokątów co mam na zdjęciu symbolizuje ta okolice 90 stopni? Biggrin

Odpowiedz
mojzesz92
Moderatorzy

Niestety jestem w stanie w to uwierzyć
(21-07-2018, 20:34)czopochrup napisał(a):
(21-07-2018, 17:45)mojzesz92 napisał(a): Patryś ja też,niestety z doświadczenia wiem ze w vagach (patrz m.in. moją Ibize) na liczniku pokazuje 90st od 70st wg podpiętego kompa Biggrin ciekawe czy ktoś to w renault weryfikował

co więcej przy 99*C tez pokazuje 90* na blacie ;) przekonałem się osobiście z podpiętym vagiem.

W 1.4 TCe środek skali pokazuje już od 80*C a prawidłowa temp pracy to 85*C więc te 5*C to już nie ważne jest wg projektantów...

Odpowiedz
Patrys4891
Junior Administratorzy

Tak, dwie pełne kreski to okolice normalnej temperatury pracy silnika.
W Clio tez tak miałem że dwie pełne kreski to była normalna temperatura pracy.

obliczone na lukakatorze

Thumbup
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Patrys4891 za ten post post:
  • konp

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości