op
Witam mam do wymiany miskę ponieważ została rozdarta mam pytanie czy ktoś się orientuje z jakich siników będzie pasowała miska ponieważ w dialogysie wyskakują mi tylko dwa numery a na allegro jest tego sporo z różnymi numerami i podobno do wersji 120 km a przed zakupem chciał bym się upewnić. Druga sprawa to jaką uszczelkę kupić ?
Wymiana miski olejowej
|
Tylko, że przy wymianie pompy oleju na 130 konną dochodzi koszt około 400 zł. i micha olejowa też jest droższa kosztuje około 200-300zł. Co razem daje około 600zł. jak wymieni sam a jak odda do warsztatu to policzą 200-300 zł. i wtedy robi się 800-900zł.
op
Też właśnie mam tą świadomość i nie mam zamiaru się w to bawić wymieniam tylko miskę w związku z tym mam prośbę do forumowiczów o pomoc o numery OEM misek które pasują do 120 konnej wersji może z innych aut niż scenic tego jest dużo ale nie chciał bym się rozczarować po zakupie i montażu więc jeżeli ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat to proszę i pomoc
Miskę olejowa wystarczy odpowiednio podciąć, podpilowac od środka pod pompę ze 130km i będzie git.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Zawsze do przodu, nigdy do tyłu.
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
op
Witam ma ktoś sposób na zdjęcie miski wszystkie śruby odkręcone a miska nie chce się poddać pusćiło częściowo od strony koła rozrząd a delej ciężko metrową łapką zapierałem w górę o miskę bo I tak idzie na śmietnik ale nie chciał bym uszkodzić bloku macie Panowie jakieś pomysły lub sprawdzone sposoby
Odkreciles wszystkie śruby?
Te co zasłonę te przez sanki też? Tj bez opuszczenia sanek i tak nie odkrecisz wszystkich śrub. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Zawsze do przodu, nigdy do tyłu.
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
A te śruby na łączeniu ze skrzynią? Poduszkę tylną silnika odkręciłeś? No i jak kolega wyżej - musisz opuścić albo wyjąć sanki idące pod chłodnicę. Raczej miska powinna łatwo puścić bo oryginalnie jest na uszczelkę, chyba że ktoś wcześniej silikonem mocno skleił to będzie trudniej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2018, 19:55 przez gandw.)
Wnioskuję, że nie odkręcone są śruby na łączeniu że skrzynią.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)