System Hands free

Rafalek106
Zarejestrowani

op Witam

Mam pytanie odnośnie systemu wolne ręce. Auto nie otwiera się gdy karta jest w pobliżu i na wyświetlaczu aby odpalić pisze włóż kartę. Natomiast czytałem że jeśli na klamka są okrągłe przyciski ten system powinien być a takie w moim aucie posiadam. Czy jest to jakaś awaria tego systemu czy też poprostu przyciski które są w klamkach są bezużyteczne?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2018, 15:27 przez Rafalek106.)

Odpowiedz
Vapor
Zarejestrowani

Może bateria słaba?

Odpowiedz
KulusioWy
Zarejestrowani

A może karta była dorabiana. I ktoś zaprogramował kartę która nie obsługuje HF.

Albo uszkodzona/odłączona jest antena od HF w aucie.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2018, 16:11 przez KulusioWy.)

I ja mam swoje RS .........   i to w wersji Grand Biggrin
Odpowiedz
Rafalek106
Zarejestrowani

op Hmm a jak to można sprawdzić czy karta obsługuje Hands free . Gdzie to sprawdzić czy jest wpięta antena ?

Odpowiedz
ko-ma
Zarejestrowani

Jest kilka możliwości:
- karty są dorabiane i zastosowano karty bez obsługi HF (tańsze) - i na to stawiam
- nieprawidłowa konfiguracja samochodu - także możliwe.
- samochód w ogóle nie jest wyposażony w HF
Anten jest kilka - raczej niemożliwe jest przypadkowe odłączenie wszystkich. O umiejscowieniu anten było tu sporo, trzeba poszukać.

Scenic II Ph II 1,5 dci 105 KM / Megane III Coupe Ph1 1,5 dci 90 KM

Scenic II Ph II (+), GrandScenic II Ph I, Polonez Caro+, Gaz 69M, Syrena R-20, Renault Megane Coupe , III Ph I , Suzuki SX4 1,6 4x4 120 KM
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi ko-ma za ten post post:
  •
polaq
Zarejestrowani

Możesz sprawdzić po rozebraniu karty...
Można sprawdzić Clipem w aucie które ma sprawny HF. Ewentualnie mając sprawną kartę HF można Clipem podejrzeć czy u Ciebie są sprawne anteny i wykrywają kartę HF.
Masz tylko jedną kartę?

Odpowiedz
Rafalek106
Zarejestrowani

op Mam 3 karty z czego jedna nie działa. Samochód jest dwa tygodnie w kraju sprowadzony z Francji i tyle kart dostałem. Jutro będę miał Clip czy mogę to jakoś sprawdzić tym urządzeniem? Jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki co gdzie zrobić.
A czy jest taka opcja że trzeba to aktywować clipem?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2018, 18:05 przez Rafalek106.)

Odpowiedz
krzysztofk
Zarejestrowani

Też mam auto z Francji i miałem dwie karty i HF w aucie.Tylko własnie nie działało bo...obie karty były zwykłe,bez HF. Dorobiłem z HF i od tamtej pory śmiga.
Jeśli w Clipie HF jest aktywne to pewnie karty są zwykłe.

Scenic II ph II 2007 1,9dCi 131KM 
Diagnostyka komputerowa, mechanika, blacharstwo, lakiernictwo

Odpowiedz
Rafalek106
Zarejestrowani

op Jutro sprawdzę w clipie jest tam jakaś konkretna zakładka aby to zobaczyć? Aha i gdzie ewentualnie taką kartę z HF można dostać ? I czym się różni od zwykłej?

Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

(25-10-2018, 18:47)Rafalek106 napisał(a): gdzie ewentualnie taką kartę z HF można dostać ? I czym się różni od zwykłej?
np. u mnie
Różnią się mocno budową w środku oraz zastosowaniem transpondera PCF7943 w HF zamiast PCF7947 w zwykłej. Podejdź do punktu dorabiania kluczy niech Ci na czytniku Hitag2 zczytają jaki jest transponder. Będzie najszybciej. Rozbierać jak nie musisz to jej nie rozbieraj. Te karty są trudno dostępne i ma je niewiele osób w Polsce.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2018, 19:19 przez Oktawiusz.)

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Oktawiusz za ten post post:
  •

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości