SCENIC II PH I Nie mogę uruchomić auta

czoczo83
Zarejestrowani

op Witam, mam problem z uruchomieniem samochodu w momencie kiedy jest otwarty lub niedomkniety bagażnik, pojawia się komunikat boot open i auto się nie uruchamia. [Obrazek: 07ffdcb9d0da16cfa3956125a57c4128.jpg]

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
ko-ma
Zarejestrowani

Jeśli masz samochód wyposażony w system Hands Free - po prostu włóż kartę do czytnika i uruchom silnik normalnie.

Scenic II Ph II 1,5 dci 105 KM / Megane III Coupe Ph1 1,5 dci 90 KM

Scenic II Ph II (+), GrandScenic II Ph I, Polonez Caro+, Gaz 69M, Syrena R-20, Renault Megane Coupe , III Ph I , Suzuki SX4 1,6 4x4 120 KM
Odpowiedz
TomaszB
Moderatorzy

No i prawidłowo, przy otwartym bagażniku auto odpali tylko z kartą w czytniku. Instrukcja obsługi się kłania.

Bycie starszym ma swoje wady i zalety - nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka..
Odpowiedz
czoczo83
Zarejestrowani

op Mam hands free jednak po włożeniu karty nadal nie można uruchomić auta, dopiero po zamknięciu klapy odpali, jakoś czas temu można było go uruchomić a ostatnio się nie da, co jest nie tak?

Po włożeniu karty do czytnika pojawia się komunikat
Please inserd card
Po zamknięciu klapy auto odpala z kartą włożoną lub nie.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2018, 09:45 przez czoczo83.)

Odpowiedz
ko-ma
Zarejestrowani

Do sprawdzenia i ewentualnej wymiany - czytnik karty ( w desce ).
Element p&p - wymiana bez żadnego programowania czy przyuczania.
radzę zrobić to w miarę szybko, w przypadku kucnięcia baterii w karcie - stoisz i nie ruszysz.

Scenic II Ph II 1,5 dci 105 KM / Megane III Coupe Ph1 1,5 dci 90 KM

Scenic II Ph II (+), GrandScenic II Ph I, Polonez Caro+, Gaz 69M, Syrena R-20, Renault Megane Coupe , III Ph I , Suzuki SX4 1,6 4x4 120 KM
Odpowiedz
czoczo83
Zarejestrowani

op A jak mogę sprawdzić czy czytnik działa?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

W czytniku w SC nie ma co się zepsuć.
Wyjmij baterię z karty i włóż ją do czytnika. Jeżeli nie mozesz odpalić auta to masz uwaloną prawdopodobnie w środku cewkę. Karta do naprawy. W zasadzie to plaga w tych kartach.

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości