Dodanie nawigacji

mervinjmicky
Zarejestrowani

op Siema.

Trafił mi się licznik z wyświetlaczem do nawigacji oraz tunel z pokrętłem do nawigacji. Czy jestem w stanie do mojego scenica bez fabrycznej nawigacji dodać takową wymieniając licznik oraz tunel?

Czy mogę od tak sobie wymienić licznik? Jeśli nie to dlaczego a jeśli tak to co jeszcze potrzebuje i czy ktoś z Was taką modyfikację wprowadzał? 

Z góry dzięki za info. Biggrin

Odpowiedz
maciej1486
Zarejestrowani

Wiązka najwazniejsza i konfiguracja clipem.

Diagnostyka aut osobowych--> DELPHI, DTT4ALL,VCDS

Odpowiedz
mervinjmicky
Zarejestrowani

op Co masz na myśli pisząc wiązka? Kabelki skąd do kąd? Biggrin Dla mnie jak dla laika

Odpowiedz
polaq
Zarejestrowani

Licznik i podłokietnik masz z jednego auta?
W przedliftach i poliftach były różne wyświetlacze od nawigacji.
Aby dołożyć u siebie nawigację w wersji z joystickiem w podłokietniku czyli CNC z Bluetooth potrzebujesz licznik z plastikami wokół licznika,
zmieniarkę( w miejsce radia), czytnik DVD i tuner( to co pod fotelem pasażera) i całe okablowanie do tego.
Jak miałeś bieda edition czyli update lista to jeszcze pewnie antena z okablowaniem.

Zapomniałem jeszcze o mikrofonie i okablowaniu do niego.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2018, 23:08 przez polaq.)

Odpowiedz
mervinjmicky
Zarejestrowani

op Wyświetlacz mam z polifta. Niestety podłokietnik i licznik pochodzą z innego auta.

@ polaq co masz na myśli pisząc "plastikami wokół licznika" ?

Co do "zmieniarkę( w miejsce radia), czytnik DVD i tuner( to co pod fotelem pasażera) i całe okablowanie do tego." - czy masz na myśli to: https://allegro.pl/nawigacja-navi-gps-cz...61246.html ?
Okablowanie - https://allegro.pl/instalacja-navigacji-...81446.html

A antena?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2018, 07:18 przez mervinjmicky.)

Odpowiedz
polaq
Zarejestrowani

Ten zestaw czytnik + tuner jest z przedlifta, tam jest napęd CD.
Musisz szukać z czytnikiem DVD.
Najlepiej szukać komplet z okablowaniem.
Co do anteny nie wszystkie Scenici miały antenę z  GPS. A nawet jak miały to okablowanie od anteny jest inne dla wersji z nawigacją pod fotelem pasażera i dla zwykłego radia. Tuner jest pod fotelem

Załączone pliki

Miniatury

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2018, 09:14 przez polaq.)

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi polaq za ten post post:
  • mervinjmicky
mervinjmicky
Zarejestrowani

op @ polaq thx. Bedę szukał. Gdyby ktoś coś takowego posiadła proszę o kontakt. Jak mi się uda skompletować całość to postaram się opisać wszystko. Pytanie jeszcze o miniature. Jest gdzieś do pobrania pdf opisem nawigacji? Kiedyś pobrałem zestaw instrukcji do scenica z forum ale w tym co mam tego nie ma...

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2018, 12:32 przez mervinjmicky.)

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

(14-11-2018, 22:01)mervinjmicky napisał(a): Czy jestem w stanie do mojego scenica bez fabrycznej nawigacji dodać takową
ja zapytam inaczej
po co chcesz rzeźbić nawigacje do której nie ma juz aktualizacji?
wydasz na nia kilka stówek a mapy do niej skończyły się w 2014r

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
mervinjmicky
Zarejestrowani

op @ pio555 Trafna sugestia dzięki!. To ja dostałem w takim razie błędne info iż mapy cały czas można zaktualizować...

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2018, 12:46 przez mervinjmicky.)

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

(15-11-2018, 12:46)mervinjmicky napisał(a): To ja dostałem w takim razie błędne info iż mapy cały czas można zaktualizować..
aktualizacja nawigacji CNC i CNI skończyła się w 2014r a Renault przeszedł na Tom Tom
możesz kupić oryginalne mapy datowane bieżącym rokiem ale nadal sa to mapy z 2014r koszt w ASO 499 PLN za mapę PL
możesz tez "zorganizować" mapy swieże ale one sa przerabiane z BMW i Opla które raz działają raz nie

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości