SCENIC II PH I Pobór prądu na postoju, ile może pobierać?

pawdem
Zarejestrowani

op Zaczął mi się rozładowywać akumulator, sam aku dobry sprawdzony trzyma prąd naładowany ... ale 3 dni na postoju i nie ma prądu, więc sprawdzam pobór i okazuje się że po zamknieciu auta i odczekaniu chwili (aż się wszystko uzbroi) na mierniku widać pobór 0,38A za dużo
więc jadę po bezpiecznikach i okazało się że przyciski zamykania auta te na klamkach robią zwarcie (w sumie to juz nie działały od paru miesięcy skorodowały  w środku te mikrostyki i robiły zwarcie) wymieniłem nowe już działają teraz miernik na postoju pokazuje 0,11A , nadal za dużo, powiedzcie jaki pobór prądu jest w waszych Scenikach 2 , ja mam LPG i po wyjęciu bezpiecznika pokazuje pobór prądu  0.08A ale to i tak jeszcze za dużo no chyba że się mylę, więc jaki pobór prądu powinien być, żeby było ok?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2018, 10:58 przez pawdem.)

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

Mój SC II pokazywał zero
Nie masz jakiś ledów . ładowarek kamer cofania lub innych "samodiełek" ?
Convers miał dokładnie tak samo i przyczyną były LED y które niby nie pobierały prądu a jednak rozładowywały akumulator.
Po odpięciu problem znikł

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
pawdem
Zarejestrowani

op mam ledy  w postojówkach, mam ładowarkę w zapalniczce do telefonu, ale to przecież nie powinno brać prądu jak auto zamknięte jest.
jakie maił ledy Convers?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2018, 11:14 przez pawdem.)

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

Z Bosmy nie chińczyki z allegro....
W teorii wszystko powinny się wyłączać ale już ktoś pisał na forum że ładowarka do telefonu mu akumulator rozladowywala

Odpowiedz
TomaszB
Moderatorzy

To chyba jakaś rzeźba była, przecież gniazdo zapalniczki ma odcinane zasilanie.

Bycie starszym ma swoje wady i zalety - nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka..
Odpowiedz
pawdem
Zarejestrowani

op Bym zapomniał bo może pobór prądu ma coś z tym wspólnego, miga mi non stop nawet na zamkniętym aucie kontrolka czerwona przy hamulcu elektrycznym, hamulec działa ale sam muszę go sam spuścić i zaciągać nie działa w automacie, i świeci kontrolka hamulca ręcznego na desce i czasem trójkąt ... czasem gaśnie podczas jazdy

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2018, 12:32 przez pawdem.)

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

No to już masz chyba sprawcę....

Odpowiedz
pawdem
Zarejestrowani

op Ręczny działa, wcześniej był błąd bo pancerz się uszkodził, wymieniłem linkę skasowałem błąd programem DDT4all, i wszystko grało, za parę dni wywaliło komunikat ręcznego i tak jeżdżę już ponad miesiąc dioda przy rączce od ręcznego miga na wył. i zamkniętym  i wł. samochodzie, jak mam to teraz ugrźć co sprawdzić gdzie jest bezpiecznik od tego elektrycznego , hamulca wyciągnę go i sprawdzę pobór prądu.

teraz takie błędy zczytałem, coś z potencjometrem?

DTC #0
Type Of Fault : [00] Standard
Historical Failure : [00] No
Current Failure : [01] Yes
FirstDTC : [5166] Embrayage-Potentiomètre (1057)
Specific Fault : [05] Défaut alimentation
Standard Fault : [05] Paramètre en butée max

DTC #1
Type Of Fault : [00] Standard
Historical Failure : [00] No
Current Failure : [01] Yes
FirstDTC : [5166] Embrayage-Potentiomètre (1057)
Specific Fault : [08] Powerstage test 2
Standard Fault : [08] En dessous du seuil mini

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2018, 14:49 przez pawdem.)

Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

Masz błąd czujnika położenia pedału sprzęgła. Jest to taki potencjometr który po odczytaniu ruchu pedału sprzęgła powoduje zluzowanie hamulca.
Bezpiecznik od hamulca 25 A znajduje się pod fotelem kierowcy, dostęp po wyjęciu szufladki.

Odpowiedz
pawdem
Zarejestrowani

op potencjometr kupiłem drugi już jakiś czas temu i bez zmian tzn. czasem kontrolki zgasną jak nie do końca wcisnę sprzęgło (domniemam że ten potencjometr też uszkodzony)

ale ręczny elektryczny dla czego sam nie zaciąga się i nie spuszcza automatycznie i mruga mi dioda przy rączce ręcznego, błędu program DDTl4all nie widzi

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości