op
Mam pytanie.
Chciałem dołożyć sobie dodatkowe gniazdo zapalniczki w schowku specjalnie na ładowarkę do wideorejestratora.
Ale pomyślałem że inną ładowarkę, specjalną do zabudowy, mogę umieścić w podsufitce nad oświetleniem kabiny tuż nad głową kierowcy (jest full miejsca).
Po wyjęciu obudowy 3 żarówek z wnęki okazało się że wewnątrz znajduje się jakaś do niczego nie podłączona kostka z taśmą na której są dwie ścieżki (pewnie +12/GND ?) nie sprawdzałem jeszcze czy jest tam prąd i jeżeli jest to czy na stałe? A może pojawi się po zapłonie?
W każdym razie trochę mnie to dziwi, ponieważ mam:
Otwierany dach panorama - działa
Automatyczna klima gdzie przy lusterku jest czujnik temperatury -działa
Lusterko fotochromatyczne - działa.
Oświetlenie w tej wnęce- działa
Więc co tam jeszcze mogłoby być podłączone?
Do czego producent zostawił jedną wtyczkę wolną?
Załączam zdjęcia, to ta szara wtyczka
Zdjęcia można kliknąć żeby powiękrzyć do dobrej rozdzielczości
Chciałem dołożyć sobie dodatkowe gniazdo zapalniczki w schowku specjalnie na ładowarkę do wideorejestratora.
Ale pomyślałem że inną ładowarkę, specjalną do zabudowy, mogę umieścić w podsufitce nad oświetleniem kabiny tuż nad głową kierowcy (jest full miejsca).
Po wyjęciu obudowy 3 żarówek z wnęki okazało się że wewnątrz znajduje się jakaś do niczego nie podłączona kostka z taśmą na której są dwie ścieżki (pewnie +12/GND ?) nie sprawdzałem jeszcze czy jest tam prąd i jeżeli jest to czy na stałe? A może pojawi się po zapłonie?
W każdym razie trochę mnie to dziwi, ponieważ mam:
Otwierany dach panorama - działa
Automatyczna klima gdzie przy lusterku jest czujnik temperatury -działa
Lusterko fotochromatyczne - działa.
Oświetlenie w tej wnęce- działa
Więc co tam jeszcze mogłoby być podłączone?
Do czego producent zostawił jedną wtyczkę wolną?
Załączam zdjęcia, to ta szara wtyczka
Zdjęcia można kliknąć żeby powiękrzyć do dobrej rozdzielczości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)