Co to za wolna wtyczka w podsufitce?

Warsztat pod chmurką
Zarejestrowani

op Mam pytanie.
Chciałem dołożyć sobie dodatkowe gniazdo zapalniczki w schowku specjalnie na ładowarkę do wideorejestratora.
Ale pomyślałem że inną ładowarkę, specjalną do zabudowy, mogę umieścić w podsufitce nad oświetleniem kabiny tuż nad głową kierowcy (jest full miejsca).
Po wyjęciu obudowy 3 żarówek z wnęki okazało się że wewnątrz znajduje się jakaś do niczego nie podłączona kostka z taśmą na której są dwie ścieżki (pewnie +12/GND ?) nie sprawdzałem jeszcze czy jest tam prąd i jeżeli jest to czy na stałe? A może pojawi się po zapłonie?
W każdym razie trochę mnie to dziwi, ponieważ mam:
Otwierany dach panorama - działa
Automatyczna klima gdzie przy lusterku jest czujnik temperatury -działa
Lusterko fotochromatyczne - działa.
Oświetlenie w tej wnęce- działa

Więc co tam jeszcze mogłoby być podłączone?
Do czego producent zostawił jedną wtyczkę wolną?

Załączam zdjęcia, to ta szara wtyczka
Zdjęcia można kliknąć żeby powiękrzyć do dobrej rozdzielczości

[Obrazek: 1_t.jpg] [Obrazek: 2_t.jpg]

Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

Jedyna rzecz która jeszcze była montowana w tym miejscu to mikrofon zestawu głośnomówiącego.

Odpowiedz
Warsztat pod chmurką
Zarejestrowani

op Hmmmmmmm.
Muszę dzisiaj koniecznie sprawdzić czy jest tam napięcie i jeżeli w ogóle jakiekolwiek jest, to jakie?
Raczej przy mikrofonie 12V spodziewać się nie mogę.
A po drugie jak zestawu na wyposażeniu nie posiadam to napięcia żadnego raczej nie znajdę.
Po południu zerknę i dam znać.

Zastanawia mnie też fakt, że ktoś kiedyś w jednym komentarzu na YouTube napisał mi, że w SC II podłączył sobie ładowarkę w jakiś wolny przewód w podsufitce koło lusterka i tak sobie myślę, czyżby gościu wpiął się w tą kostkę?
A może ktoś kiedyś wyprowadził mu takie dodatkowe przewody w to miejsce?

Tego nie wiem.
Sprawdzę napięcie to dam znać.
Jeszcze zastanawia mnie tylko, czy nawet jeśli byłoby tam 12V to czy po podłączeniu takiej ładowarki, wyciągnie ona wymagane dla mojego wideorejestratora 2 ampery, i czy nie usmaży mi tej tasiemki bo przewód z tego raczej marny.

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

zostaje jeszcze oświetlenie "słoneczników"

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
TomaszB
Moderatorzy

(23-01-2019, 06:50)andrzejwa napisał(a): Jedyna rzecz która jeszcze była montowana w tym miejscu to mikrofon zestawu głośnomówiącego.

ale w SC II ? Powiem szczerze, że nigdy się nie spotkałem z fabrycznym mikrofonem w SC II w tym miejscu.

Bycie starszym ma swoje wady i zalety - nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka..
Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

Polifty miały wraz z navi carminat dvd

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
maciej1486
Zarejestrowani

A tutaj mamy mocny przed liftBiggrin

Diagnostyka aut osobowych--> DELPHI, DTT4ALL,VCDS

Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

Nawigacja i zestawy głośnomówiące były montowane też w ph I. Do mikrofonu szła wtyczka 6-pinowa z wykorzystanymi dwoma pinami 1 i 2.

Odpowiedz
Warsztat pod chmurką
Zarejestrowani

op Byłem, sprawdziłem, prądu nie zauważyłem.
Nie ważne, czy przed uruchomieniem zapłonu czy po, prądu niema w tym przewodzie wcale.

Zastanawiam się, czy nie warto byłoby przeciągnąć tam przewodu z zapalniczki, bezpiecznie i pewnie.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości