Motor 125 cm
|
Moim zdaniem lepiej kupić starszego Włocha, Japończyka niż chińczyka. 125 znam tylko z MX a one nie nadają się do codziennego użytkowania
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zdecydowanie nie polecam nowszych Rometow chociaż sprawiają fajne wrażenie. Są tragicznie składane. Jakość też sporo do życzenia..... W moim rozkręcil się wahacz w czasie jazdy...
Polecić mogę Junaka. Znacznie porzadniejszy i w cenie w której można kupić naprawdę dość mocna i stabilna maszyna. Jeździłem i ja bym kupił. Aczkolwiek na motoropodobnych wynalazkach jeździłem może pół roku także się nie znam ;) #Wytapatalkowane
A może skuter? Mam peugeota, który z łatwoscia rozpędza się do 120km/h (to już zdecydowanie za dużo mimo, ze wazy ponad 100kg). Sam chce zmienić na skuter ale o większej pojemności;)
Diagnostyka aut osobowych--> DELPHI, DTT4ALL,VCDS
W związku z powyższym warunkami poszukać by należało japońskiej 125.
Kolejny temat, to wybór rodzaju nadwozia. Czy to miałby być motocykl o klasycznej linii, bardziej chopperek, czy bardziej o sportowej sylwetce. Najważniejsze, po zdecydowaniu, czego szukamy, to właściwa ocena stanu technicznego, żeby się nie wpieprzyć w krzoki z wydatkami. Ale... Skoro nigdy nie miałeś do czynienia z motocyklami, to może przemyśl sobie, czy nie chciałbyś spróbować najpierw skutera. Wygodny, bezstopniowy napęd, niezła ochrona przed wiatrem, praktyczny schowek. Nie ma się co zrażać ewentualnymi przytykami w kierunku skuterzystów. Liczy się pasja. Jak już pomyślałeś o dwóch kółkach, to dla mnie jesteś bohaterem. ![]() Realizuj marzenia. Myśmy też tak zaczynali. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2019, 14:52 przez grzes.zuchowicz.)
3 użytkowników postawiło piwo użytkownikowi grzes.zuchowicz za ten post post:• adi84, PunkRock86, robii
Hmm BMW R 1200 mnie by się marzył GS w tej pojemności
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ja osobiście po zdaniu prawka na motor nie jeździłem 7 lat , trafiła sie okazja więc wziąłem w tamtym roku skuter 250 i nie żałuję. na początek fajne obycie z jazdą , myślę że jeszcze z sezon max dwa i wtedy dopiero większe moto. Zmierzam do tego że jak trochę brak Ci doświadczenia to skuter na początek będzie spoko wyborem
(19-02-2019, 09:30)bamil napisał(a): Może coś w tym jest. Skuter chyba tańszy w zakupie no i chyba poza kaskiem i rękawicami nie potrzebny jakiś strój czy się mylę?Po co nawet to. Bądź hardkorem. Przyjacielu. Zapamiętaj sobie, RAZ NA ZAWSZE, że motocyklistów dzieli się na tych, co leżeli i tych, co dopiero będą leżeli... Znajomy jednego razu wypucował swojego kasztana i zamiast go przetoczyć do garażu, stwierdził, że zawinie i przodem zaparkuje. Lato, klapeczki, szorty... Po 50 metrach (!!!) na szutrze wyrypał. Noga odarta ze skóry od kostki po d.pę. Dziękuję. Kurtyna. Ubranie nie jest do lansu albo do przeszkadzania ale do realnej ochrony w przypadku wypadku. Każdy element ma usztywnienia, protektory, które naprawdę chronią. Jak niechcący wypi.przysz, to albo się otrzepiesz z kurzu albo wylądują w szpitalu. Twój wybór. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-02-2019, 10:09 przez grzes.zuchowicz.)
4 użytkowników postawiło piwo użytkownikowi grzes.zuchowicz za ten post post:• Mati, PunkRock86, robii, siwusek216 |
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)