Czy servis poduszek wyłącza je wszystkie?

BeataD
Kobiety

op Nie wiem czy w dobrym dziale. Tak się zastanawiam, bo czasem przy zmianie położenia fotela kierowcy włącza mi się Service poduszek. Wiem, że to kostka pod fotelem, ale inne pytanie-czy ten komunikat z automatu wyłącza działanie wszystkim poduszek? Takie coś mi się kiedyś obiło o uszy.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2019, 11:14 przez BeataD.)

Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

Tylko poducha kierowcy.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

(27-03-2019, 12:47)scrabi83 napisał(a): Tylko poducha kierowcy.

Pod warunkiem że nie boczne w siedzeniach

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

Mi na Clipie pokazywał że tylko poducha kierowcy czołowa jak dobrze pamiętam.

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

Powinien wyłączać wszystkie lub co najmniej powiązane.
Pod fotelem jest czujnik położenia fotela, który wpływa na to jak wystrzeli poducha w kierownicy.

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

(27-03-2019, 19:28)Oktawiusz napisał(a): Powinien wyłączać wszystkie lub co najmniej powiązane.
Jestem tego samego zdania. Świeci serwis poduszek to pewnie cały układ jest wyłączony. Nie ma jak sprawdzić a serwisówka nie podaje co jest odłączane przy wyświetlaniu komunikatu serwisowego. Ja to robię w ten sposób, że wyłączam uszkodzony układ, serwis gaśnie i jestem pewny, że pozostałe obwody działają. Tak można jeździć do czasu naprawienia uszkodzonego obwodu.

Odpowiedz
BeataD
Kobiety

op Ok, czyli do końca nie wiadomo. Póki co udało mi się coś tam poszperać i komunikatu nie ma. Czyli wszystko powinno być ok. Do czasu ponownej zmiany położenia fotela... Coś mi tam nie styka i chyba będę musiała z r powalczyć. Trzeba cała kostkę demontować, odłączać akumulator itp? Czy można to jakoś w aucie naprawić?

Odpowiedz
misiula84
Kobiety

cześć,

Mam podobny problem - 2 dni temu wymieniono zwijacz, wykasowano błąd poduszki, ale czasem przy zmianie położenia fotela albo podczas jazdy, znów zapala się serwis poduszki.

Czy to problem z instalacją?

Odpowiedz
Roming
Zarejestrowani

(13-07-2019, 18:48)misiula84 napisał(a): czasem przy zmianie położenia fotela albo podczas jazdy, znów zapala się serwis poduszki.

Czy to problem z instalacją?

Zaglądnij pod fotel i popraw kostkę elektryczną która się pod nim znajduje.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości