Tempomat, dołożenie

halasma
Zarejestrowani

op Tak sie zastanawiam. Czy koniecznie trzeba wymieniac pajak? Czy wystarczy dolozyc przelacznik. Wtyczke biala mam w obecnym pajaku.
Kierownica a wlasciwie guziki i poduszka to jasne. Aktywacja wyswietlania tez jest jasne.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2019, 18:37 przez pio555.)

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi halasma za ten post post:
  • Gracjan.K
kris-pmi
Zarejestrowani

Sam przełącznik nie wystarczy bo nie masz w pająku taśmy pod tempomat

kris-pmi 
Odpowiedz
sivvy
Zarejestrowani

Warto zdjąć poduszkę i sprawdzić, u mnie był już pająk z wtyczką pod tempomat.

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
PRZEMEK1981
Zarejestrowani

(27-03-2019, 15:57)sivvy napisał(a): Warto zdjąć poduszkę i sprawdzić, u mnie był już pająk z wtyczką pod tempomat.

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

Chyba taśma poduszki miała wejście pod tempomat, bo oprócz białej kostki w "pająku"  musi być jeszcze w taśmie airbag wtyczka pod tempomat nie pamiętam jakiego koloru  są dwie, jak jest jedna to cały pająk musisz wymienić jak dwie dokladasz samą manetke do "pająka" , jak. Coś źle pisze to proszę Mnie poprawić. A chyba można też z anglika zaadaptować "pająka"? Też mnie czeka montaż tempomatu narazie mam.... Przyciski od Asiarka ?

Odpowiedz
halasma
Zarejestrowani

op Coz. Chce przyoszczedzic bo jak znam zycie, to zwijacz poleci za czas jakis i tyle z zabawy. Stad pomysl dokupienia samej manetki. Zawsze to bedzie wtedy $ na wymiane tasmy zwijaka.Ma ktos pajaka by porownac? I fotograficznie pokazac o jaka wtyczke biega?
A moze to nie pajak jest inny tylko wlasnie tasma zwijaka?

Odpowiedz
niuniek24w
Zarejestrowani

Czarna wtyczka i dwa przewody do niej - czerwony i czarny. W zwijaczu bez tempomatu jest 5 ścieżek a z tempomatem 7. Pająk jest taki sam ale zwijacz-taśma inna.

Naprawa modułów UPC SCENIC II MEGANE II.
Kodowanie kart i kluczyków Renault, Diagnostyka CLIP, Konfiguracja sterowników,Crash Data AirBag.
Odpowiedz
halasma
Zarejestrowani

op Czyli na upartego poza poduszka ( w moim przypadku cala kiera bo zmieniam na skore) przyciski, manetka, i zwijacz z np elcars. Zalatwiamy sprawe kompleksowo na baaaaardzo dlugi czas ( mam nadzieje ze tasme wymieniaja na taka ze do tematu sie dluuuugo nie wraca?)
Chyba ze mam zwijacz pod tempomat przygotowany, to na start nie musze go wymieniac.
Przyjdzie kiera i sprawdzam co jeszcze trzeba zamowic.

Odpowiedz
niuniek24w
Zarejestrowani

Na 99% przygotuj się na zakup zwijacza. Do wymiany masz jeszcze pedał gazu na wersje z tempomatem/ogranicznikiem. Nie musisz wymieniać ale dla bezpieczeństwa warto.

Kodowanie kart i kluczyków Renault, Diagnostyka CLIP, Konfiguracja sterowników,Crash Data AirBag.
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi niuniek24w za ten post post:
  • gacol24
mojzesz92
Moderatorzy

no i jak dobrze pamiętam włączenie clipem żeby Ci pokazywał działanie tempomatu na liczniku, ale bez tego też działa. Jak się mylę to mnie poprawcie Biggrin

Odpowiedz
niuniek24w
Zarejestrowani

Tak ale to już kosmetyka i małe pieniądze -)

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości