radio do scenica 2 1.5dci 2004r

tadek2241
Zarejestrowani

op Witam wszystkich uzytkownikow  mam problem poniewaz chcialbym sobie zmienic radio w scenicu na nie orginalne tylko nie wiem jakie, chodzi mi zeby dzialalo z pilotem i jak jest to mozliwe z wyswietlaczem z gory dziekuje za odpowiedz

Odpowiedz
Trodor
Zarejestrowani

Żeby działało z urządzeniami peryferyjnymi potrzebny jest emulator za około chyba 150zl w podstawowej wersji (sam pilot z kierownicy). Nie wiem dokładnie jak sprawa wygląda z wyświetlaczem ale chyba jest to możliwe. Chociaż nie ma to większego sensu wg mnie mieć dwa wyświetlacze. Ja zmieniłem na JVC bez niczego, bo wsumie zawsze szkoda na emulator xD

#Wytapatalkowane

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Trodor za ten post post:
  • tadek2241
tadek2241
Zarejestrowani

op czyli kupic np. radio JVC  i bedzie dzialalo z pilotem? czy to jakis kakretny model
pio555 napisał 03-04-2019, 21:21:
Zapraszamy do przywitania się z innymi użytkownikami. Pierwszy post zgodnie z regulaminem pkt.4 powinien znajdować się w Powitaniach.
Kolejny post proszę napisać w Powitaniach. http://www.scenic-forum.pl/Forum-Powitania

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2019, 21:21 przez pio555.)

Odpowiedz
Trodor
Zarejestrowani

Większość nowszych ma już obsługę pilota tylko w różnych standardach. Żadne oprócz oryginału nie będzie działać plug&play, potrzebny jest taki adapter.
Chociaz może jest jakiś model dedykowany, coś kiedyś słyszałem ale nie pamiętam gdzie.

Dobrze byłoby się rozeznać przed kupieniem konkretnego modelu czy są w stanie zrobić adapter do niego i pilota z tego auta. Są takie miszcze co to robią na allegro np.

#Wytapatalkowane

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Trodor za ten post post:
  • tadek2241
halasma
Zarejestrowani

Byly dedykowane sony. Z naciskiem na byly.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi halasma za ten post post:
  • tadek2241
tadek2241
Zarejestrowani

op kolego a jakie sony ?

Odpowiedz
tadek2241
Zarejestrowani

op przepraszam wszystkich uzytkownikow scenica 2 czy jest tu ktos kto moze podac nazwe i model radia do scenika2 2004r i tak zeby dzialalo z pilotem i moze z wyswietlaczem albo co trzeba kakretnie dokupic do radia zeby dzialalo z gory bardzo dziekuje za odpowiedz

Odpowiedz
Warmiak
Zarejestrowani

O Sony CDX-GT30RN w Scenicu jest mit i legenda. Na podstawie takich internetowych wpisów sam padłem ofiarą i kupiłem takie radio, działa chyba ze wszystkimi Renault oprócz Scenica II.
https://www.scenic-forum.pl/Watek-SCENIC...light=sony

Odpowiedz
[-] 2 użytkowników postawiło piwo użytkownikowi Warmiak za ten post post:
  • #asiarek, tadek2241
tadek2241
Zarejestrowani

op Witam czyli nikt tutaj nie wie jakie radio pasuje do scenic 2 1 5dci??

Odpowiedz
Oktawiusz
Zarejestrowani

Pasuje oryginalne radio tuner list lub jeżeli masz licznik z navi obrazkową carminat5000.

RenGarage :: Zmiany konfiguracji :: Aktywacje :: Adaptacje :: TPMS :: Sterowniki :: Airbag :: Radia ::
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Oktawiusz za ten post post:
  • #asiarek

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości