Silniczek do szyby w drzwiach pasażera

Caroozo
Zarejestrowani

op Witam,

zakupiłem Scenic II 1.9 dCi 2004 od znajomego i przekazał mi informację, iż padł silniczek w drzwiach pasażera (jest aktualnie odpięty). Chciałbym się zapytać, czy dobrym pomysłem jest zakup używanego (Internet/szrot) czy też lepiej kupić nowy lub zamiennik? Naprawa jest opcjonalna (nie jest mi to niezbędne do życia, tym bardziej że pozostałe szybki chodzą jak trzeba), ale oddaję autko do przeglądu i wolałbym zrobić wszystko za jednym razem (pewnie i tak postoi kilka dni Biggrin). Zaznaczam, że jestem laikiem w sprawach motoryzacyjnych (tzn. nigdy sam nie grzebię, ale pojęcie względne mam), także proszę uprzejmie o ew. podanie szczegółów co kupywać, jaki nr części i w jakiej ew. cenie, lub czego unikać.

Z góry dziękuję za pomoc Biggrin
Pozdrawiam
TomaszB napisał 02-05-2019, 11:39:
Zapraszamy do przywitania się z innymi użytkownikami. Pierwszy post zgodnie z regulaminem pkt.4 powinien znajdować się w Powitaniach.
Kolejny post proszę napisać w Powitaniach. http://www.scenic-forum.pl/Forum-Powitania

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2019, 11:39 przez TomaszB.)

Odpowiedz
polaq
Zarejestrowani

Pytanie czy padł silniczek czy moduł elektroniczny przypięty do silniczka czy może linki się rozleciały.7
Nie polecam kupowania nowych chińskich zamienników. Wielu użytkowników miało z nimi kłopoty.
Lepiej za około 80-100 zł kupić sprawną używkę (cały podnośnik szyby)

Odpowiedz
Caroozo
Zarejestrowani

op Rozmawiałem ze znajomym, części ma pod nosem, też mówił że zależy co tam padło ale dziękuję za ostrzeżenie w sprawie chińskich zamienników - co oryginał to oryginał.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości