Scenik błąd klapy i nie zapala ,proszę pomóżcie

Damian Lolo
Zarejestrowani

op Witam serdecznie , mój scenik 2 z 2005 roku przed wyjazdem na majówkę zrobił mi niezły dramat. A mianowicie wyskakuje błąd o otwartym bagażniku, zamek bagaznika działa ale nie daje znaku życia zamek od szyby którą mam w mojej wersji otwierana, moje zdziwienie jest ogromne gdyż wyskakuje mi ten blad i nie mogę odpalić auta ?? czy ktos może powiedzieć czy zakupienie używanego zamka wystarczy czy musi być część czysta żeby się dopisała ,,, i dlaczego to jest tak dziwne że nie zapala przez taki banalny problem ? Pozdrawiam

Odpowiedz
TomaszB
Moderatorzy

Jak wsadzisz kartę w slot to też nie zapala ?

Bycie starszym ma swoje wady i zalety - nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka..
Odpowiedz
Damian Lolo
Zarejestrowani

op Mam kartę której nie trzeba wkładać , druga mam co się wkłada ale jest zepsuta,

Odpowiedz
TomaszB
Moderatorzy

To wsadź tę kartę co to jej nie trzeba wkładać i odpalisz.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2019, 17:29 przez TomaszB.)

Bycie starszym ma swoje wady i zalety - nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka..
Odpowiedz
Damian Lolo
Zarejestrowani

op
(05-05-2019, 17:08)Damian Lolo napisał(a): Witam serdecznie , mój scenik 2 z 2005 roku przed wyjazdem na majówkę zrobił mi niezły dramat. A mianowicie wyskakuje błąd o otwartym bagażniku, zamek bagaznika działa ale nie daje znaku życia zamek od szyby którą mam w mojej wersji otwierana, moje zdziwienie jest ogromne gdyż wyskakuje mi ten blad i nie mogę odpalić auta ?? czy ktos może powiedzieć czy zakupienie używanego zamka wystarczy czy musi być część czysta żeby się dopisała ,,, i dlaczego to jest tak dziwne że nie zapala przez taki banalny problem ? Pozdrawia ONLIN

OPMam kartę której nie trzeba wkładać , druga mam co się wkłada ale jest zepsuta

Odpowiedz
Robert18
Zarejestrowani

Tak jak pisali koledzy wyżej. Wsadź kartek do gniazda i uda się odpalić. Jeśli chodz o błąd, odłacz na kilka minut akumulator.

Odpowiedz
scrabi
Zarejestrowani

Jeśli masz Hf wsadz kartę w czytnik i normalnie. Odpalisz furr.. Z otwartą klapa nie odpalisz auta bez włożone karty w czytnik.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Zawsze do przodu, nigdy do tyłu. Biggrin 
Dostępne Ramki, wlepy i kubki z VI Zlotu, ........Oraz inne Gadżety....
Odpowiedz
Damian Lolo
Zarejestrowani

op
(05-05-2019, 17:37)Robert18 napisał(a): Tak jak pisali koledzy wyżej. Wsadź kartek do gniazda i uda się odpalić. Jeśli chodz o błąd, odłacz na kilka minut akumulator.

Wsadzanie karty nie pomogło , nie wiem dlaczego, wypięcie bateri na parę minut pomogło ,błąd znikną i zapala ,ciekawe na ile ten zabieg pomoże , 

zapis

Odpowiedz
polaq
Zarejestrowani

Skoro włożenie karty w slot nie pomogło to oznacza że jest uszkodzona.
Jak tak dalej pójdzie zostaniesz bez zadnej karty.
Proponuję naprawić drugą kartę lub kupić i dopisać nową.
Uwaga jeżeli karta z HF nie działa w slocie, również należy ją naprawić ponieważ nie da się jej dopisać ponownie przy programowaniu nowej karty.
Prawdopodobnie odlutowała się cewka i stąd nie działa w slocie.

Odpowiedz
Damian Lolo
Zarejestrowani

op
(05-05-2019, 18:39)polaq napisał(a): Skoro włożenie karty w slot nie pomogło to oznacza że jest uszkodzona.
Jak tak dalej pójdzie zostaniesz bez zadnej karty.
Proponuję naprawić drugą kartę lub kupić i dopisać nową.
Uwaga jeżeli karta z HF nie działa w slocie, również należy ją naprawić ponieważ nie da się jej dopisać ponownie przy programowaniu nowej karty.
Prawdopodobnie odlutowała się cewka i stąd nie działa w slocie.

Pytałem kiedyś człowieka co robi takie sprawy, powiedział sto złotych za naprawę i fajtycznie złota rada żeby ją naprawić więc też tak jednak uczynię , tylko teraz się zastanawiam czy skoro tej z HF nie widzi też w slocie czy moze winna nie leży po stronie slotu ?

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości