op
Czy u Was też tak jest, że bateria w karcie bardzo szybko się zużywa? Niby wg instrukcji nowa bateria powinna wystarczyć na około 2 lat eksploatacji, ale u mnie bateria do wymiany jest już po około 3 miesiącach. A może baterie kupowane w sklepie są jakieś gorsze? Jakie baterie sprzedaje ASO?
SCENIC IV Bateria w karcie Hands Free - częstą wymiana
|
W moim i ojca S3 bateria w karcie HF wytrzymuje maksymalnie pół roku.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
A jakie macie objawy rozladowanej baterii? Nie można otwierać auta z HF czy z przycisków na karcie?
Diagnostyka aut osobowych--> DELPHI, DTT4ALL,VCDS
U mnie jest komunikat na desce rozdzielczej, że bateria słaba. Nigdy nie czekałem aż do zera się rozładuje.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
A gdy nie ma komunikatu,a HF działa gdy karte dołoze blisko auta tj przy szybie?
op
(21-10-2019, 08:39)Mr.T napisał(a): zostawiasz kartę w aucie na noc?Nie, czemu miałbym to robić? (21-10-2019, 09:31)maciej1486 napisał(a): A jakie macie objawy rozladowanej baterii? Nie można otwierać auta z HF czy z przycisków na karcie? Na wyświetlaczu wyświetla się komunikat o słabej baterii i często trzeba przykładać kartę koło guzika S&S abym mógł uruchomić silnik (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2019, 16:33 przez jacek00.)
Ja dziś wymieniłem baterie i nic to nie dało. Jutro sprobuje z druga karta bo tą musze przykładać do szyby by przez HF auto otworzyć i często podczas jazdy gdy karta w saszetce lezy na drugim fotelu pojawia się komunikat nie wykryto karty.
(21-10-2019, 16:32)jacek00 napisał(a): Mr.T napisał(a): np dla wygody , gdy jest więcej niż jeden kierowca u mnie bateria wystarcza na około 10-11 miesięcy , ostatnio kupiłem 8 szt. w IKEA za 4 PLN objawy są takie że najpierw jest komunikat o słabej baterii a później o nie wykryciu karty jeszcze mi się nie zdażyło żebym miał problem z otwarciem lub uruchomieniem auta
op
(22-10-2019, 07:43)Mr.T napisał(a): np dla wygody , gdy jest więcej niż jeden kierowca Nawet gdyby był więcej niż jeden kierowca to nie zostawię kluczyka w aucie, z prostego powodu. Wtedy każdy do auta będzie mógł wejść i odjechać. Nawet AC nie zadziała. Więc wybacz, ale zostawianie kluczyka w aucie jest dla mnie skrajną nieodpowiedzialnością. Cytat:u mnie bateria wystarcza na około 10-11 miesięcy , ostatnio kupiłem 8 szt. w IKEA za 4 PLN Nie wiem skąd takie różnice. Może to kwestia baterii? Najdłużej mi pilot działał faktycznie na baterii fabrycznej. Właśnie około roku. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)