Podświetlenie

Damian Dąbek
Zarejestrowani

op Witam od wczoraj nie podswietla mi panelu na którym znajduje się regulacja nawiewu itd . Da się to jakoś otworzyć zmienić żarówkę czy coś . Miał ktoś z tym problem ?

Odpowiedz
Trodor
Zarejestrowani

Trzeba wymontowac cały panel, od tyłu są gniazda na żarówki

Odpowiedz
Damian Dąbek
Zarejestrowani

op Dziś robiłem zgodnie z instrukcją ale gdy odkecilem śruby trzymające panel za cholerę Nie chce to puścić.

Odpowiedz
Trodor
Zarejestrowani

Trzeba pchnąć go do tyłu i umiejętnie pod kątem wyjąć, bo z tyłu sprezynują linki i kable

Odpowiedz
bamil
Zarejestrowani

A tak przy okazji jak się dostać do podświetlenia przełączników szyb na drzwiach kierowcy?

Odpowiedz
Trodor
Zarejestrowani

Trzeba je wymontowac i rozebrać. Są tam żarówki wąsowe 3mm chyba

Odpowiedz
bamil
Zarejestrowani

(06-12-2019, 18:58)Trodor napisał(a): Trzeba je wymontowac i rozebrać. Są tam żarówki wąsowe 3mm chyba

Jakiś patent na to jest czy prosto się demontuje?

Odpowiedz
koala1
Zarejestrowani

Witajcie ja to robiłem nie ma z tym większego kłopotu tylko jak to w samochodzie bywa wszystko trzeba robić z wyczuciem jest natomiast inna sprawa kiedy wymieniłem już żaróweczki od nawiewu po włączeniu okazało się,że ...świeci tylko ta kolorowa naklejka która jest założona jest zdrapana i nie wygląda to zachęcająco. Jest jakaś możliwość wymiany tej naklejki czy trzeba kupować cały panel z pokrętłami?
Nie jest to zbytnio potrzebne ale jak już się namordowałem ponad godzinę z rozebraniem tego to chciałem żeby był efekt a tu zawsze coś Biggrin
Ma ktoś jakiś pomysł?
pio555 napisał 04-05-2020, 21:32:
Zapraszamy do przywitania się z innymi użytkownikami. Pierwszy post zgodnie z regulaminem pkt.4 powinien znajdować się w Powitaniach.
Kolejny post proszę napisać w Powitaniach. http://www.scenic-forum.pl/Forum-Powitania

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2020, 21:32 przez pio555.)

Odpowiedz
Marek1986
Zarejestrowani

Witam a próbował ktoś podpiąć dodatkowe ledy na drzwi popiołem się pod oświetlenie przycisku ale nie działa

Odpowiedz
HiTower
Zarejestrowani

Cześć

Miał ktoś może problem z wyświetlaczem prędkości? W moim scenicu prędkościomierz zwariował. Ostatnio jadę poza terenem zabudowanym coś koło 70 km/h, coś koło bo na panelu zamiat 70 pokazuje mi 10, przy 80 mam 00. Wiecie może czym to jest spowodowane i jak to mogę naprawić?

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości