op
Witam, w związku z moimi problememami nie działających głośników z przodu w wyżej wymienionym radiu, mam pytanie czym jakie jednostki carimnata podejdą pod fabryczne sterowanie z kierownicy i wyświetlacz nawigacji, np czy bez przerobek zamontuje radio carminat bluetooth DVD? Może ktoś już próbował takiego rozwiązania?
SCENIC II PH II Wymiana Carminat Bluetooth CD
|
Bez przeróbek tylko carninat bluetooth CD.
Do innego radia musisz mieć odpowiednie wiązki przewodów. Carminat bluetooth DVD jest pod fotelem pasażera a w miejscu radia jest zmieniarka. Poza tym jeszcze jest joystick w schowku suwanym. (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-03-2020, 16:40 przez polaq.)
op
Tak myślałem bo ciężko znaleźć używanego Bluetooth CD, chyba że będę w stanie naprawić mojego
op
Nie powinno się pisać posta pod postem, ale nie ma możliwości edycji. Mam pytanie czy do Carminat Bluetooth CD istniała kiedykolwiek zmieniarka? I czy może jest dostępny emulator zmieniarki?
Teoretycznie Clipem można aktywować zmieniarkę i aux ale u mnie nie chce się komunikować z radiem więc nie mogę sprawdzić...
A propos twoich problemów z głośnikami z przodu. Zauważyłem u siebie że jak odpiąłem jeden głośnik z przodu to oba przestały działać. Chciałem sprawdzić tył bo u mnie przestał grać... (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2020, 21:48 przez polaq.)
op
Co do AUX w carminat bluetooth cd nie jest potrzebny Clip, wystarczy podłączyć jeden z pinów w złączu AUX do masy i samo się aktywuje, tylko od razu po włączeniu domyślnie uruchomi się AUX nie radio. Na razie swoje radio rozebrałem i czekam za końcówką mocy(TDA7561H) tzn paczką żeby wlutowac.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)