Jakie świece żarowe kupić do 1.6 dCi ?

lukasz_scenic_gnd
Zarejestrowani

op Jakie świece żarowe kupić do 1.6 dCi ?  Czy macie jakieś konkretne modele do polecenia ?

Ostatnio zauważyłem że na zimnym silniku auto kręci około 1-2 s i odpala. Na ciepłym tego nie ma świece są od nowości więc i tak chciałbym je wymienić.

Odpowiedz
Marioboz46
Zarejestrowani

U siebie wymieniłem na NGK stare świece również były tego producenta

Cierpliwy to nawet kamień ugotuje  Thumbup
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Marioboz46 za ten post post:
  • lukasz_scenic_gnd
chmarek
Zarejestrowani

A możesz podać symbol tych świeczek? Znalazłem info o NGK 91210 D-Power 88, DP88, Y1010AS, że pasują do silnika 1,6 dci, 130KM ale z przeglądu danych technicznych wyglądają na 3mm dłuższe od innych, które tez niby pasują. Czy można te NGK zastosować bez problemu?

Odpowiedz
BigOlaf
Zarejestrowani

Znajomy zakładał u siebie bodajże Beru i nie narzekał .

Odpowiedz
chmarek
Zarejestrowani

Co gorsza, już mam NGK, o których piszę i trochę bez sensu kupować następne jeśli NGK podchodzą. Jeśli ktoś ma wiedzę, proszę o podzielenie się.

Odpowiedz
Vapor
Zarejestrowani

Wymieniałem w tamtym roku, we wrześniu. Kupiłem ori, płaciłem coś około 200 zł. za komplet.
A jak sprawdzałem w necie i dzwoniłem do sklepów, to zamienniki były droższe, niż oryginalne.

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Vapor za ten post post:
  • Mati
chmarek
Zarejestrowani

No to pewnie zostanie wyciągnięcie i pomiar. O ile się nie mylę to NGK robi na pierwszy montaż i to chciałbym zachować

Odpowiedz
chmarek
Zarejestrowani

(09-02-2021, 22:02)chmarek napisał(a): No to pewnie zostanie wyciągnięcie i pomiar. O ile się nie mylę to NGK robi na pierwszy montaż i to chciałbym zachować

NGK 91210 D-Power 88, DP88, Y1010AS jak najbardziej podchodzą. Można śmiało montować, koszt ok 35PLN/sztuka, zamontowane i działają.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości