op
Dzień dobry. Jest ktoś może z Ostrowca Świętokrzyskiego lub okolicy kto ma Clipa i mógł by mi sprawdzić autko. Kupiłem ostatnio Scenica II i ciekaw jestem ile ma tak naprawdę przebiegu (wg licznika 55 tys.) co wydaje mi się nieprawdopodobne i czy ma jakieś ważne błędy które trzeba usunąć lub naprawić. Ja mam Delphi i WOW,ale podobno te sondy nie do końca odczytują nasze autka, choć można wiele zdziałać. Pozdrawiam
Clip
|
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid...641104&z=5
w okolicy Zioło jest (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2020, 09:56 przez kiwikrakow.)
W życiu tak jest, jak się komuś nie podoba zawsze może zmienić swoje kółko zainteresowań, albo sie dostosować.
Nie wiem w jaki sposób chcesz sprawdzić przebieg.
W SCII za pomocą Clipa nie bardzo jest taka opcja. W 1.9 DCI z DPF można przy dzienniku wypalania podejrzeć przy jakim stanie licznika było inicjowane wypalanie. U jednego z kolegów z forum na liczniku przebieg ponad 200kkm a w dzienniku wypalania DPF próba wypalania przy ponad 400kkm. W module ABS nie widziałem dodatkowych informacji, dzięki którym możnaby potwierdzić przebieg. Może DDT4all ma jakieś dodatkowe informacje, bo na pewno można za jego pomocą zrobić dużo więcej niż za pomocą Clipa. Clip zawiera tylko rzeczy, które mogą potrzebować mechanicy z ASO przy naprawie lub wymianie elementu. Resztę badają w centrali Renault. ASO nie ma nawet możliwości wyczyszczenia modułu do fabrycznej postaci. (12-05-2020, 21:33)polaq napisał(a): Nie wiem w jaki sposób chcesz sprawdzić przebieg.na grupach FB krążą mity o tym,ze Clipem mozna sprawdzić wszystko,przebiegi w rożnych modułach szczególnie w M3 i SC3 i ze żaden "fachowiec tego nie skręci" bo wszystko pod clipem widać nawet są tacy co chcą za to brać pieniądze.... (12-05-2020, 09:49)wojmak napisał(a): upiłem ostatnio Scenica II i ciekaw jestem ile ma tak naprawdę przebiegu (wg licznika 55 tys.) co wydaje mi się nieprawdopodobnew SC II clipem nie sprawdzi sie za wiele a jak kręcił go dobry fachowiec nie dowiesz się juz nigdy
Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM |
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)