Prośba o ocenę ogloszenia

Wozny84
Zarejestrowani

op Witam, jest to początek zastanawiania się nad przesiadką że SC II na SC III więc proszę o jakieś opinie czym się kierować przy wyborze aut z początku produkcji. W grę wchodzi wyłącznie benzyna. W mojej okolicy do 25tys złotych mało jest egzemplarzy, ale znalazłem coś takiego:

https://www.otomoto.pl/oferta/renault-sc...D2mkM.html
I od razu zapala się lampka ostrzegawcza w mózgu jeżeli chodzi o przebieg

Na co w razie czego zwrócić uwagę przy ogledzinach tych egzemplarzy?

Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

(20-06-2020, 20:59)Wozny84 napisał(a): I od razu zapala się lampka ostrzegawcza w mózgu jeżeli chodzi o przebieg
patrząc tylko na gałkę zmiany biegów postrzępione pasy,siedzenia.radio do tego golas mnie to auto wygląda na jakieś po wypożyczalniane ....
opony śmietnik sparciały na bokach ,felgi tez nie lepsze i zamienione z oryginalnych 17"
za takie auto w DE całe i z takim przebiegiem trzeba dać ok 4500-5000 Euro resztę dopowiedz sobie sam.....
ja wiem ze PL to kraj cudów i wspaniałych aut ale ten kto choć raz był na zachodzie po auto doskonale wie że za takie pieniądze nie kupi sie SC III nawet golasa..... ba ciężko jest kupić nawet diesla

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
[-] 2 użytkowników postawiło piwo użytkownikowi pio555 za ten post post:
  • siwusek216, Wozny84
siwusek216
Zarejestrowani

(20-06-2020, 22:14)pio555 napisał(a):
(20-06-2020, 20:59)Wozny84 napisał(a): I od razu zapala się lampka ostrzegawcza w mózgu jeżeli chodzi o przebieg
patrząc tylko na gałkę zmiany biegów postrzępione pasy,siedzenia.radio do tego golas mnie to auto wygląda na jakieś po wypożyczalniane ....
opony śmietnik sparciały na bokach ,felgi tez nie lepsze i zamienione z oryginalnych 17"
za takie auto w DE całe i z takim przebiegiem trzeba dać ok 4500-5000 Euro resztę dopowiedz sobie sam.....
ja wiem ze PL to kraj cudów i wspaniałych aut ale ten kto choć raz był na zachodzie po auto doskonale wie że za takie pieniądze nie kupi sie SC III nawet golasa..... ba ciężko jest kupić nawet diesla

To samo rzuciło się w me oczęta i wnioski podobne, do tego ten hak i grzane stołki w golasie....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi siwusek216 za ten post post:
  • Wozny84
Wozny84
Zarejestrowani

op A czy ktoś z Was posiadał lub miał do czynienia z Nissanem Qashqai pierwszej generacji?

Odpowiedz
wojeek
Zarejestrowani

(22-06-2020, 15:32)Wozny84 napisał(a): A czy ktoś z Was posiadał lub miał do czynienia z Nissanem Qashqai pierwszej generacji?

Raz jako pasażer jechałem w dłuższą trasę. Jeżeli chodzi o ilość miejsca to dla mnie tragedia, szczególnie z tyłu, bagażnik z tego co pamiętam to też nie grzeszył pojemnością.

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

Renault Scenic I 1.6 i 16V, Renault Scenic II 1.6 i 16V, Renault Scenic III X-MOD 1.6 dci
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi wojeek za ten post post:
  • Wozny84
Wozny84
Zarejestrowani

op Dzięki za info. Tak zacząłem się też zastanawiać nad tym autem, bo za 25 tys można kupić sensowny egzemplarz z początku produkcji.

Odpowiedz
kotleto
Zarejestrowani

Nie wiem jak pierwsza generacja ale miałem drugą na tydzień i w porównaniu ze scenikiem 3 był ciasny.

Wysłane z mojego telefonu :P

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi kotleto za ten post post:
  • Wozny84
Wozny84
Zarejestrowani

op Faktycznie Qashqai jest zdecydowanie mniejszy niż Scenic... Dlatego skupiam się już na Scenicu... Z tego co czytałem to bardziej niezawodne są silniki 1.6 i wytrzymują większe przebiegi (podobno bez problemu 300tys) w porównaniu do 1.4... chodzi o auta z początku produkcji. Ale są to informacje z internetu tak więc ile w tym prawdy to nie wiem. Choć ostatnio też zacząłem się przyglądać Peugeotowi 5008 1.6 benzyna. Miał ktoś z Was jakieś doświadczenie z tym autem?

Odpowiedz
pio555
Junior Administratorzy

Zależy który silnik1.6 w 5008 masz na mysli?

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

Scenic III PH II 2012r 1.6 dCi 167KM
Megane III PH II 2015r 1.6 dCi 146KM
Clio III Ph I 2006r 1.6 16V 110KM
Clio III Ph I 2006r 1.2 16V 75KM
Odpowiedz
Wozny84
Zarejestrowani

op Ten 120 koni 1.6 peugeot

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: