SCENIC II PH I Problem z przyuczeniem szyby

piotr34
Zarejestrowani

op Witam mam problem z szybą przednią pasażera scenica II ph I otóż dzieje się tak że zachowuje sie jak nie przyuczona przyuczałem ją już kilkukrotnie i pomaga to tylko na chwilę a później znów działa skokowo. W czym tkwi problem?

Odpowiedz
wobli
Zarejestrowani

Moze cos nie laczy w wiazce i drzw traca zasilanie co objawia sie tak samo jak bys akumulator odlaczyl. Ja bym szukal luznych polaczen.

Odpowiedz
A2-eR11
Zarejestrowani

Albo szyba z jakiegos powodu ciezko sie przesuwa, wtedy tez bedzie sie zatrzymywac...

Odpowiedz
Paweł Głowienkowski
Zarejestrowani

Moduł komfortu może być do wymiany

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
piotr34
Zarejestrowani

op Kurcze rozpiąłem wtyczke w drzwiach i psiuknąłem wd ekiem i złożyłem i teraz wogóle nie mogę ruszyć szyby żadnym włącznikiem

Odpowiedz
wobli
Zarejestrowani

Czyli gdzies nie laczy. Albo na kablach albo w gniezdzie.

Odpowiedz
A2-eR11
Zarejestrowani

Wtyczki przy przełącznikach tez sprawdzic i oczyścić...

Odpowiedz
piotr34
Zarejestrowani

op Myślę że wtyczki to raczej odpadają bo wszystkie ładnie działają a akurat tylko od tego jednego okna by dwie nie działałały nie sądzę do tego jak dałem domykanie okien z karty to od kierowcy zamknęło okno a te nie.

Odpowiedz
Paweł Głowienkowski
Zarejestrowani

Podmień moduł ja miałem tak że wszystko chodziło pięknie i nagle jak się szyba otwarła to nie szło zamknąć żadnym klawiszem. Potem znowu spokój, a to głupiał moduł komfortu.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
piotr34
Zarejestrowani

op Dziękuje za wszystkie podpowiedzi problem udało mi się znaleźć był to urwany przewód we wtyczce drzwi zdjąłem gumę i patrze a jeden kabel wisi oderwany. Na razie zrobiłem tak na szybkiego aby tylko zamknąć szybę bo nie mogłem wyjąć tego pinu aby go zlutować z kablem.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości