op
To było tylko pytanie a mam problem rok temu remontowałem sinik wraz z turbiną po przejechaniu 8 tyś nawaliła znowu turbina zatarła się zmienna geometria po założeniu turbiny oraz wtrysków po regeneracji auto kopci na czarno na wysokich obrotach podmienione wszystkie czujniki sprawdzony dolot żadnej poprawy mechanik stwierdził ma przypuszczenia że to wina ECU że od innego modelu lub mapy się rozjchały
op
Przed remontem kopcił po remoncie też i brak mocy jakiś czas temu kolega podłączał mi clipa i faktycznie sterownik ma inny vin jak w dowodzie
Może faktycznie to jest przyczyną
Być może ktoś wymieniał tzw pakiet startowy z powodu awarii i stad ten inny vin. Proponował bym go wygenerować jak pisałeś clip i wrzucić np carinfo.kiev.ua będziesz miał jasność z jakiego silnika pochodzi ecu
(06-09-2020, 16:42)haszczurur napisał(a): Jeżeli wymieniać silnik to włóż wersję 130km, nie ma sensu wrzucać słupka 120km bo to kicha.
To było tylko pytanie o wymiana silnika amam problem rok temu remontowałem sinik wraz z turbiną po przejechaniu 8 tyś nawaliła znowu turbina zatarła się zmienna geometria po założeniu turbiny oraz wtrysków po regeneracji auto kopci na czarno na wysokich obrotach podmienione wszystkie czujniki sprawdzony dolot żadnej poprawy mechanik stwierdził ma przypuszczenia że to wina ECU że od innego modelu lub mapy się rozjchały a jakiś czas temu znajomy podłączył mi clipa i ECU ma inny numer vin jak w dowodzie.