op
Jako, ze aku mi zaczyna powoli szwankować i słychać, że coraz mu ciężej wystartować jak dłużej postoi zastanawiałem się nad zakupem panelu słonecznego i wrzucenie go na półkę bagażnika żeby doładowywać w ten sposób baterię. Z opinii na necie wnioskuje ze motyw działa. Miał ktoś z tym styczność? Myślałem nad takim 10 watowym panelu.
Pytanie drugie. Zastanawiałem się nad tym jak by to optymalnie podłączyć bez widocznego okablowania. Z chęcią bym to podpiął do gniazda zapalniczki w bagażniku ale tu będzie problem bo zdaje się ze gniazdo się wyłącza po jakimś czasie (w sumie to nie jestem pewny, może ktoś potwierdzić?). Zniechęca mnie opcja ciągnięcia kabla do samego aku. Może jakieś sugestie jak to rozwiązać?
Pytanie drugie. Zastanawiałem się nad tym jak by to optymalnie podłączyć bez widocznego okablowania. Z chęcią bym to podpiął do gniazda zapalniczki w bagażniku ale tu będzie problem bo zdaje się ze gniazdo się wyłącza po jakimś czasie (w sumie to nie jestem pewny, może ktoś potwierdzić?). Zniechęca mnie opcja ciągnięcia kabla do samego aku. Może jakieś sugestie jak to rozwiązać?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2020, 18:32 przez wasyl00.)

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)