Grand Scenic IV samoczynna zmiana stylu wyświetlacza

sk-victor
Zarejestrowani

op Zaobserwowałem kilkakrotnie samoczynną zmianę stylu wyświetlacza prędkości. Zdarza się to stosunkowo rzadko. Wystarczy wejść w ustawienia danego trybu i w ustawienia stylu. Okazuje się wtedy że styl jest ustawiony dobrze i sam wtedy przełączy się na niego. Nie wiem czy napisałem to wystarczająco zrozumiale. Mieliście kiedyś coś takiego?

Odpowiedz
pawlosio
Zarejestrowani

Może za.kazdym razem gdy np jest brak zasilania czy przerwa w zasilaniu np odlaczenie akumulatora

Odpowiedz
kotleto
Zarejestrowani

Może spadek napięcia?

Wysłane z mojego telefonu :P

Odpowiedz
sk-victor
Zarejestrowani

op Akumulator nowy. Stary padł ze "starości" - miał dwa lata ;)

Odpowiedz
pawlosio
Zarejestrowani

2 lata i akumulator padł.?  Bardzo szybko

Odpowiedz
jacek00
Zarejestrowani

(20-12-2020, 18:17)pawlosio napisał(a): 2 lata i akumulator padł.?  Bardzo szybko
U mnie to samo. Niestety te Aku, które idą na pierwszy montaż to badziewie. Czytałem na forum Nissana, że ludziom potrafiły po roku paść...

Odpowiedz
sk-victor
Zarejestrowani

op No niestety tragedia. Auto 2018 oryginalny akumulator Renault Nissan produkcji FIAMM w technologii EFB. Takie one są wzmacniane - rozpacz. Teraz mam nowy akumulator, auto kręci idealnie ale już drugi raz w tym tygodniach, przy "mrozach" -1, po wejściu do auta, przed zapaleniem widzę zresetowane zegary, włącznie z przebiegiem dziennym.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2020, 10:13 przez sk-victor.)

Odpowiedz
sk-victor
Zarejestrowani

op Poczytałem na forum Megane. Dużo takich przypadków jest. Serwis Reno oczywiście błądzi we mgle i kończyło się wymianą zegarów. Zaczyna mnie wk..... ten samochód.

Odpowiedz
sk-victor
Zarejestrowani

op Renault problem z resetowaniem się zegarów i przebiegu zwaliło na nieoryginalny akumulator - zrobili wydruk parametrów tego nowego akumulatora, który na własną rękę sobie wymieniłem i wyszedł im OK !!! Ale i tak dalej twierdzili, że jakieś parametry tego akumulatora są tego przyczyną. Odpuściłem bo nie było z kim i o czym gadać. Po miesiącu zadzwonili, SAMI, że jednak wymienią zegary. W poniedziałek oddaje Scenica na wymianę. Do kompletu dołożę im jeszcze opadnięte drzwi kierowcy. Ostatnio jak było auto u nich to wymienili łożyska w McPhersonach bo trzeszczały kolumny przy kręceniu kierownicą. Generalnie jak na 30kkm przebiegu to coś za dużo tych atrakcji.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości