Przyczyna usterki 1.5 dci

deejayp40
Zarejestrowani

op Cześć!
Nie wiem, co jest przyczyną błędu, który wyskakuje po skasowaniu, otóż przy zakupie auta sprzedawca zarzekal się, że wymienił Egr na nowy, i powiedział, że to przepustnica wydechu jest przyczyną, ale gdy zajrzałem pod auto, to ta przepustnica wygląda jak nowa, zero uszkodzeń, może Wy macie jakieś doświadczenia z tym problemem, w załączniku jest ten błąd.
Do tego w wygenerowanym raporcie jest przebieg 177432 km, a na liczniku mam 127 300km, czyżby przekręcił licznik??

Załączone pliki

Miniatury

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2021, 16:47 przez deejayp40.)

Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

Co do błędu to w tym silniku są dwa zawory egr. Przebieg możesz sprawdzić jeszcze w module ABS.

Odpowiedz
deejayp40
Zarejestrowani

op
(11-07-2021, 19:11)andrzejwa napisał(a): Co do błędu to w tym silniku są dwa zawory egr. Przebieg możesz sprawdzić jeszcze w module ABS.
Dziękuję za Odpowiedź. 
Czyli mechanik powinien to ogarnąć, powiem mu, bo zamierzam wymienić rozrząd, bo jeśli faktycznie poprzedni właściciel cofnął licznik to już najwyższa pora na wymianę.

Odpowiedz
deejayp40
Zarejestrowani

op Tutaj przyczyna, 2 zawory egr.

https://youtu.be/zdV03rymFCw

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi deejayp40 za ten post post:
  • andrzejwa
deejayp40
Zarejestrowani

op Cześć, rozrząd naprawiony, swoją drogą nie są już wkladane najlepsze paski rozrządu, tylko średnia półka, mechanik mi tak powiedział, no i najważniejsza sprawa drugi zawór Egr, był masakryczne zabrudzony, stąd pokazywał się błąd, został wyczyszczony w myjce ultradźwiękowej, po włożeniu i odpaleniu, za drugim razem błąd typu skontroluj układ wydechowy znikł sam,.

W załączniku fotki tego zaworu.

Załączone pliki

Miniatury

Odpowiedz
[-] 2 użytkowników postawiło piwo użytkownikowi deejayp40 za ten post post:
  • andrzejwa, scrabi

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości