Urządzenie diagnostyczne
|
Do prostych rzeczy delpi, pyren, pyclip, zaawansowane to Maxiecu i clip ale to już trochę $$
W życiu tak jest, jak się komuś nie podoba zawsze może zmienić swoje kółko zainteresowań, albo sie dostosować.
op
Mocno zastanawiam się naf Clipem. Tym bardziej ze mam znajomego, który zajmuje się dorabianie kluczy do samochodów i mógł by raz za czas mi podesłać jakiegoś klienta na kodowanie karty.
Dla tego mam pytanie ktorego clipa wybrać? Na allegro jest tego teroche I ceny rózne od 650 do 1300. O co chodzi z wersja Gold?
ale trzeba otwarcie napisać ze to kodowanie kart to nie tak słodko jak myślisz o ile w SC2 ph1 da radę to zrobić. to w ph2 już trudniej oczywiście wszystko można się nauczyć i programy kupić.
W życiu tak jest, jak się komuś nie podoba zawsze może zmienić swoje kółko zainteresowań, albo sie dostosować.
op
@ kiwikrakow aż tak źle z tym kodowanie? Jakie programy? Chciał bym się zainteresować tematem. Ale oczywiście nie chce żeby ktoś myślał że chce komuś robić jakąś konkurencje. Tak pomyślałem i pogadałem ze znajomkiem co dorabia klucze i może raz za czas wpadł by jaki grosz. Poza tym zawsze mnie to ciekawiła diagnostyka i chciał bym czegoś nowego sie nauczyć. Może się uda. A i wtedy forumowiczom mógł bym pomóc.
@ kiwikrakow , @ marecky któryś z Was się zajmuje tym tematem? (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2021, 11:24 przez JaaccYY.)
Tak jak napisał @ kiwikrakow kodowanie kart w ph1 jest w miarę proste i można to zrobić Clip-em lub Maxiecu to w ph2 już tak łatwo nie jest. Sam Clip nie wystarczy. Na forum są osoby, które się tym zajmują i jest dużo informacji o tym. Generalnie to byłbym ostrożny jeśli chodzi o kodowanie czegokolwiek (szczególnie w nowszych autach) bez odpowiedniej wiedzy i narzędzi bo można sobie poszukać sporych kłopotów ale oczywiście nikt nikomu nie zabrania. Już od dawna naprawiam elektronikę nie tyko samochodową i miałem okazję reanimować auta po kodowaniu przez "domorosłych Elektroników", którzy naczytali się różnych "ciekawych" informacji w google i kupili cudowne urządzenie na alle...
op
No na pewno. Ale zainteresować się mozna. Poczytac, pokształcić. Nigdy nie jest za późno. Tym bardziej że mam 1 kartę wiec i tak musze zapłacić za dorobienia 2 więc postanowiłem kupić sobie interfejs i spróbować samemu.
Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka (18-07-2021, 13:52)JaaccYY napisał(a): Ale zainteresować się mozna. Poczytac, pokształcić. Nigdy nie jest za późnoOczywiście, że tak. Tu masz pokazane jak zakodować kary przy pomocy Maxiecu: https://www.youtube.com/watch?v=_isyG7r-jEI
Dobrze ze próbujesz u siebie. Kup sobie https://allegro.pl/oferta/interfejs-elm3...6536387222 . Zalatw py clip py Ren i próbuj karte możesz zamówić na AliExpress tylko szukaj takich z dobrymi opiniami i zależny czy masz h-f to taka kup. Ale nowszego niż pH 1 tym nie zrobisz. Jest trochę filmów na yt na ten temat to ogladnij. A dorobienie zwykłej karty kosztuje koło mnie 120 zł, h-f 250 wiec zastanów się czy warto próbować
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2021, 14:54 przez kiwikrakow.)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)