op
Witajcie,
Jak w temacie.
Wydaje mi się że rozwiązałem przyczynę gwałtownego skoku obrotów w moim aucie przy wysprzęglaniu. Jest to zacinająca się linka/pedał gazu. Sprawdziłem przed chwilą i linka nie chodzi wraca do swojego położenia i dlatego auto jedzie jakby stale był wciśnięty pedał gazu w określonej pozycji.
Teraz pytanie czy wymiana tego potencjometru jest jakoś szczególnie skomplikowana poza odkręceniem śrub mocujących, wypięciem wtyczki i zwolnieniem sprężyny która trzyma linkę?
Czy linkę wypina się po rozkręceniu tego elementu, czy jednak jest prościej?
Czy po założeniu nowego muszę coś ustawiać?
Jak w temacie.
Wydaje mi się że rozwiązałem przyczynę gwałtownego skoku obrotów w moim aucie przy wysprzęglaniu. Jest to zacinająca się linka/pedał gazu. Sprawdziłem przed chwilą i linka nie chodzi wraca do swojego położenia i dlatego auto jedzie jakby stale był wciśnięty pedał gazu w określonej pozycji.
Teraz pytanie czy wymiana tego potencjometru jest jakoś szczególnie skomplikowana poza odkręceniem śrub mocujących, wypięciem wtyczki i zwolnieniem sprężyny która trzyma linkę?
Czy linkę wypina się po rozkręceniu tego elementu, czy jednak jest prościej?
Czy po założeniu nowego muszę coś ustawiać?
Coś jest nie tak. Jeżdżę Scenicem od ponad roku i nic nie odpadło, nic się nie zepsuło. Kim Ci Francuzi myślą, że są? Niemcami?

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)