Scenic IV kamera cofania.

Jachu111
Zarejestrowani

op Niestety w moim SC IV nie ma kamery cofania a by się przydała.
Może ktoś doposażył sobie takową?
Będę wdzięczny za informacje i rady.

Odpowiedz
Mati
Zarejestrowani

Mało jest jeszcze użytkowników posiadających SC IV. Jak będziesz coś sam robił to dokumentuj na forum, komuś się przyda

Było: Scenic I ph II 2001r. 1.9 dci 102KM  
///  Scenic II ph I 2004r. 1.9 dci 120KM  ///  Scenic II ph II 2008r. 1.9 dci 130KM  ///
Jest: --> Scenic III ph II 2013r. 1.5 dci 110KM <--
Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Mati za ten post post:
  •
deejayp40
Zarejestrowani

Też myślę o montażu tej kamery,bo mam czujnik . Blenda z tyłu na klapie jest przystosowana do kamerki,bo ma nacięcia kształtu kamerki do wyłamania,przynajmniej u mnie tak jest . Kabel trzeba przeciągnąć do przodu,chyba ,że masz szczęście i kabel już jest ,więc zostaje opcja włączenia jej za pomocą np.DDT 4 all.

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi deejayp40 za ten post post:
  •
Jachu111
Zarejestrowani

op
(20-09-2021, 22:04)deejayp40 napisał(a): Też myślę o montażu tej kamery,bo mam czujnik . Blenda z tyłu na klapie jest przystosowana do kamerki,bo ma nacięcia kształtu kamerki do wyłamania,przynajmniej u mnie tak jest . Kabel trzeba przeciągnąć do przodu,chyba ,że masz szczęście i kabel już jest ,więc zostaje opcja włączenia jej za pomocą np.DDT 4 all.

Dzięki za info. Będę dalej drążył temat. Pochwalę się na forum jeśli pomysł wypali.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2021, 19:30 przez Jachu111.)

Odpowiedz
Devil
Zarejestrowani

(19-09-2021, 20:30)Jachu111 napisał(a): Niestety w moim SC IV nie ma kamery cofania a by się przydała.
Może ktoś doposażył sobie takową?
Będę wdzięczny za informacje i rady.

Witam.
Od niedawna posiadam SC IV i też nie miałem kamery cofania pomimo posiadania czujników. Można dołożyć kamerę co też zrobiłem. Najlepiej było by dobrać w zaprzyjaźnionym serwisie dobrać kamerę dokładnie do naszego modelu po nr VIN. Jak w każdym Renault mają niezliczoną ilość odmian do tego samego rocznika a różnią się dosłownie szczegółami i wiązką. Polecam zamówić bezpośrednio u Francuskiego dystrybutora bo cena idzie znacznie w dół. W moim przypadku przy zamówieniu przez serwis cena około 1200 zł a zamówiona z Francji - 770 zł z przesyłką. W komplecie jest cała niezbędna wiązka dokładnie dobrana do konkretnego egzemplarza, kamera, nowiutka chromowana blenda oraz instrukcję montażu. Po założeniu trzeba jeszcze uruchomić w systemie kamerkę. Tego sam nie byłem w stanie zrobić więc niestety serwis. Dodam że założenie według instrukcji jest kłopotliwe ale nie jest niewykonalne. Mnie razem z usługą serwisową kosztowało to 1220 zł. Dość drogo ale działa rewelacyjnie. Mi się podoba i najważniejsze że żona zachwycona. Gdybym zlecił całość przez serwis było by około 450 zł drożej.

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi Devil za ten post post:
  • marecky
marecky
Zarejestrowani

(24-01-2022, 11:42)Devil napisał(a): Polecam zamówić bezpośrednio u Francuskiego dystrybutora bo cena idzie znacznie w dół
@ Devil możesz podać jakieś namiary na tego Francuskiego dystrybutora...

Odpowiedz
Devil
Zarejestrowani

Z przyjemnością bym podał ale u mnie sytuacją wyglądała tak że auto kupiłem prywatnie od pracownika serwisu Renault w Lesznie i on swoimi kanałami zamówił niby dla siebie i kurierem przesłał do mnie. Mogę popytać czy załatwił by i dla Ciebie

Odpowiedz
marecky
Zarejestrowani

(31-01-2022, 09:42)Devil napisał(a): Mogę popytać czy załatwił by i dla Ciebie
Ok jeśli możesz to zapytaj. Ja potrzebuję do Fluenca 2015...

Odpowiedz
Grand
Zarejestrowani

Witam, jak najszybciej sprawdzić czy kabel od kamerki jest ewentualnie na wyposażeniu? Brakuje mi trochę kamery cofania i chce podjąć temat jej podłączenia.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Grand
Zarejestrowani

Witam, jak najszybciej sprawdzić czy kabel od kamerki jest ewentualnie na wyposażeniu? Brakuje mi trochę kamery cofania i chce podjąć temat jej podłączenia.
Pozdrawiam

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości