Układ paliwa

Koralgol
Zarejestrowani

op Witam wszystkich kolegów . 
Mam pytanie związane z pompą wtryskową : 
Ręczna pompka ( gruszka } pompuje paliwo do pompy , lecz nigdy nie twardnieje , wciąż pompuje { gruszka nowa , zaworek zwrotny zamontowałem} . Paliwo to przelewa się zaworem przelewowym ( czyli normalnie) . Moje pytanie brzmi : 
Czy ten zawór nie powinien trzymać ciśnienia w pompie i przepuszczać dopiero jak je osiągnie ? 
Jak sprawdzić poprawne działanie tego zaworka ? 
Jeśli któryś z kolegów ma ochotę i chwilę wolną żeby podzielić się swoją cenną wiedzą w tym temacie to zapraszam . 
Szukałem wszędzie ( tak mi się wydaje ) i moja wiedza jest mizerna . 

Załączone pliki

Miniatury

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2021, 08:55 przez Koralgol.)

Odpowiedz
Koralgol
Zarejestrowani

op Prześledziłem wszystko(mam nadzieje ) , może moje informacje mogą być nie precyzyjne lecz komuś może  się przydadzą .

1. Zaworek ten ma dwa otworki , jeden malutki(szpileczka)  ,drugi duży .

2 . Przez mały otworek paliwo cały czas się przelewa . 

3. Ten drugi nie przepuszcza paliwa do pewnego ciśnienia paliwa (zaworek).

4. Wymontowałem zaworek ,wyczyściłem , dmuchnąłem do środka powietrze przelatywało przez dwa otwory bez przeszkód ( chyba niesprawny )

5 . Wymontowałem zaworek z Reni kumpla , wyczyściłem dmuchnąłem do środka , z małego leci ( powolutku) z dużego już nie leci . 

6.Zamontowałem do swojej Reni zaworek kumpla, odpowietrzyłem gruszką (twarda ) . 

7. Poprawił się rozruch  samochodu tzn. przed wymianą w temperaturze jak teraz bliskiej zeru , musiałem kilka razy kręcić , teraz po nagrzaniu świec , pali od strzała . 

Pozdrawiam i dziękuję .

Odpowiedz
[-] 2 użytkowników postawiło piwo użytkownikowi Koralgol za ten post post:
  • filozof, Zielony Szerszeń

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości