Klimatronik z czujnikiem jakości powietrza

Wozny84
Zarejestrowani

op Witam, dzisiaj sprawdziłem sobie na my renault wyposażenie mojego auta i zdziwiła mnie tam taka informacja że posiadam automatyczna klimatyzację z czujnikiem jakości powietrza. Mam SIII pH 1 i nie mam żadnej ikonki na wyświetlaczu która obrazuje jakość powietrza (wiem że w poliftowych już jest taka grafika, listek na wyświetlaczu). Tak więc czy możliwe że taki czujnik posiadam? Jak to sprawdzić?

Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
robczo
Zarejestrowani

Ja mam wprawdzie polifta, ale oprócz ikonki jest napis Air Quality Sensor.

Załączone pliki

Miniatury

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi robczo za ten post post:
  • Wozny84
Wozny84
Zarejestrowani

op No właśnie, wydaje mi się że w przedmiotach tego nie było

Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
siwusek216
Zarejestrowani

Ja mam polifta i nie mam napisu na kratkach, wyświetlacz klimy tam jest symbol A w kole i on oznacza działanie czujnika

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi siwusek216 za ten post post:
  • Mati
Mati
Zarejestrowani

Zastanawiałem się co to za "A" jest. Dzięki

Wysłane z kolorowego kalkulatora Biggrin

Było: Scenic I ph II 2001r. 1.9 dci 102KM  
///  Scenic II ph I 2004r. 1.9 dci 120KM  ///  Scenic II ph II 2008r. 1.9 dci 130KM  ///
Jest: --> Scenic III ph II 2013r. 1.5 dci 110KM <--
Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

Mam napis air quality sensor, mam ikonkę A w kółeczku a czujnika jakości brak. By przekonać się o jego obecności trzeba zsunąć osłonkę przy czujniku opadów i sprawdzić czy mamy tam zwykły czujnik temperatury czy z funkcją jakości powietrza. Jest tam wtyczka sześciopinowa i zwykły czujnik posiada tylko dwa piny podłączone a ten z jakością powietrza pięć pinów aktywnych. Jest kilkukrotnie większy od zwykłego czujnika temp. powietrza.

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi andrzejwa za ten post post:
  • Wozny84
kiwikrakow
Zarejestrowani

@ andrzejwa ja tam mam takie małe czarne ustrojstwo z diodą myślałem ze to od alarmu a to by był czujnik temperatury wewn. Jak w sc 2 tylko inny?

W życiu tak jest, jak się komuś nie podoba zawsze może zmienić swoje kółko zainteresowań, albo sie dostosować. 
Odpowiedz
andrzejwa
Zarejestrowani

Na zdjęciu umieściłem dwa czujniki temp. Ten pierwszy jest prawie taki sam jak od SC II ph2, drugi już z czujnikiem jakości powietrza. U mnie wtyczka jest przystosowana do drugiego czujnika, jego obecność konfiguruje się w module klimatyzacji.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2021, 17:31 przez andrzejwa.)

Odpowiedz
[-] 4 użytkowników postawiło piwo użytkownikowi andrzejwa za ten post post:
  • ivan_drago, kiwikrakow, Mati, Wozny84

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości