Jak nałożyć Linke hamulca recznego

QCoo
Zarejestrowani

op Cześć.
Kontynuując temat hamulców... Przy wymianie zacisku tylnego prawego koniecznym było zdjecie linki hamulca ręcznego. Po zamontowaniu nowego zacisku musiałem przestawić auto i po zatrzymaniu silnika ręczny automatycznie próbował zaciągnąć linki. Problem teraz polega na tym, że niby ręczny nie działa nawet na drugim kole (bo stacza się z gorki) jednak nie mogę na tyle wyciągnąć linki by nalozych je na ruchomy Uuchwyt w zacisku. O co chodzi? Jak to naprawić?

Odpowiedz
kiwikrakow
Zarejestrowani

Zwolnić ręcznie wajchą w bagażniku linki wysuną się w max pozycje

W życiu tak jest, jak się komuś nie podoba zawsze może zmienić swoje kółko zainteresowań, albo sie dostosować. 
Odpowiedz
QCoo
Zarejestrowani

op
(30-11-2021, 21:43)kiwikrakow napisał(a): Zwolnić ręcznie wajchą w bagażniku linki wysuną się w max pozycje

Probowalem, ale nic sie nie dzieje. Poza tym hamulec reczny wogole nie trzyma drugiego koła

Odpowiedz
siwusek216
Zarejestrowani

Wiec musisz wymontować mechanizm, w trójniku pewnie pełno rdzy i jak pociągało za jedna linke zakleszczył się albo linki już są w słabym stanie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
kiwikrakow
Zarejestrowani

@ siwusek216 on ma granda tam nie ma trójnika. spróbuj jeszcze raz mocno pociągnąć awaryjne zwolnienie. jak nie pomoże do demontaż całości i sprawdzenie linek

W życiu tak jest, jak się komuś nie podoba zawsze może zmienić swoje kółko zainteresowań, albo sie dostosować. 
Odpowiedz
siwusek216
Zarejestrowani

A nie zwróciłem na to uwagi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
[-] 1 użytkownik postawił piwo użytkownikowi siwusek216 za ten post post:
  • kiwikrakow
QCoo
Zarejestrowani

op Dzisiaj raz jeszcze probowalem ciagnąc awarynie, ale nawet nie drgie

Odpowiedz