Moduł szyby prawy tył.
|
Hej.
Ja kupiłem już 2 szt na Al.......s. I problemu z nimi brak. Jeżeli po założeniu zamiast zamykać,otwiera szybę. To odkrecam 4 śrubki na obudowie silnika i obracam magnesy na drugą stronę i gra.
Nie działa już opcja edycji postu, to dopiszę w drugim. Gdzieś wyczytałem, że opcja zamknięcia i powtórnego otworzenia drzwi kierowcy ma zresetować szyby, ale to nie działa. To obrócenie korpusu silnika zadziałało, kierunek zgodny z przyciskami. Trzeba będzie to powtórzyć przy montażu prawidłowego modułu. Co do funkcjonalności modułu już mam zdanie. Nie można przyuczyć szyby, cały czas działa skokowo, nie działa też tylko na tej szybie domykanie kartą. Kupiony tej firmy dwa razy- pierwszy i ostatni.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2023, 10:35 przez Warmiak.) (13-04-2023, 10:34)Warmiak napisał(a): Nie można przyuczyć szyby, cały czas działa skokowo, nie działa też tylko na tej szybie domykanie kartąNiezbadane są procesy elektroenergetyczne zachodzące w Scenicu. Z ciekawości nacisnąłem przycisk podnoszenia szyby, wszystko działa z tym modułem jak trzeba, domykanie też. Chyba jak przeszczep, trzeba poczekać aż się przyjmie. A już się zbierałem, żeby wysłać wyjęty oryginalny do naprawy.
Mi po montażu gazu w aucie zadziało się podobnie, gdzieś w necie znalazłem że tak się dzieje czasem po odłączeniu prądu, sąsiad miał tak samo w megance, jak mu padł aku.
Tak jakby trzeba było przyuczyć od nowa sposobu poruszania się szyby (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2023, 17:03 przez Binio.)
Sc1ph2 wciąż w użytku. Młodsze pokolenie wzięło w obroty
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

![[-]](https://www.scenic-forum.pl/images/revision-scenic/collapse.png)