SCENIC III 2.0 dci 150km vs 160km

Ghostman
Zarejestrowani

op Hej. Internety piszą, że silnik M9R 610 od silnika M9R 615 różni się między innymi turbem. To w wersji 160km podobno jest chłodzone cieczą, a w wersji 150km nie. Moje pytanie na ile to jest prawda, a na ile chochlik redakcyjny? Ktoś rozbierał i może potwierdzić/zaprzeczyć? Wiem, że @PRZEMO modyfikował swoje turbo.
Są jeszcze jakieś inne różnice?

Aha. Jak wlewałem olej to przy 7l był już ciut ponad max, a podobno ma wejść 7,4l. To też błąd czy rzeczywiście się różnią?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-04-2022, 18:43 przez Ghostman.)

Odpowiedz
arsen008
Zarejestrowani

Ja mam wersję 150km i turbo jest chłodzone ciecza zobacz u siebie czy wchodza rurki . Norme emisji spalin masz euro 5 czy 6 ???

Odpowiedz
Ghostman
Zarejestrowani

op Euro 5. Dzięki za info.

Odpowiedz
PRZEMO
Administratorzy

(02-04-2022, 18:43)Ghostman napisał(a): Hej. Internety piszą, że silnik M9R 610 od silnika M9R 615 różni się między innymi turbem. To w wersji 160km podobno jest chłodzone cieczą, a w wersji 150km nie. Moje pytanie na ile to jest prawda, a na ile chochlik redakcyjny? Ktoś rozbierał i może potwierdzić/zaprzeczyć? Wiem, że @PRZEMO modyfikował swoje turbo.
Są jeszcze jakieś inne różnice?

Aha. Jak wlewałem olej to przy 7l był już ciut ponad max, a podobno ma wejść 7,4l. To też błąd czy rzeczywiście się różnią?
Różnica 150 KM a 160 KM to skrzynia
Ja mam manualna 160 KM
A automat to 150 KM
Ja wymieniałem turbo na hybrydę i nie jestem w stanie określić czy jest różnica czy nie. Ale w mojej ocenie różnica oprogramowania.
Co do oleju Ja za każdym razem leję płukankę i 7.4-7.5 wchodzi

Wysłane z mojego SM-N986B przy użyciu Tapatalka

Jeśli ktoś cię atakuje - milcz nic go tak nie wkurzy jak twój spokój i milczenie.
Cheers
Renault Grand Scenic III 2014, Renault Kangoo Bebop 2009
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości